Ugrás a fő tartalomra
Learning corner

Oktatási segédanyagok

Ha szeretné tudni, mit tesz az EU, honnan indult és hogyan működik, vagy ha egy-egy uniós szakpolitikát szeretne részletesen megvitatni diákjaival, rengeteg ötletet meríthet erről a webhelyről.   

Szűrési feltételek

Oktatási segédanyagok
(5)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–5.
A segédanyag típusa
eurocoin_0.png

Euróérmét formázó tájékoztató füzet az általános iskolák tanulói számára. A füzet segítségével a gyermekek az EU fizetőeszközével kapcsolatos alapvető...

Korcsoport
  • 9 éven aluliak
women's rights demonstration

Összegyűjtöttük a legfontosabb mérföldköveket, melyeket az EU megtett a nemek közti egyenlőség eléréséért. A hosszú évek alatt létrejött eredményeket most a világjárvány veszélyezteti.

Korcsoport
  • 15 éven felüliek
Screenshot of the video

Az Európai Unió vállalást tett 3 milliárd fa ültetésére 2030-ig. Ez annak az átfogó törekvésnek a részét képezi, hogy helyreállítsuk a természetet Európában és fellépjünk az éghajlatváltozás ellen. A 3 milliárd fa ültetésére vonatkozó kezdeményezésben mindenki részt vehet!

Korcsoport
  • 12–15 évesek
  • 15 éven felüliek
infographics_card

Az alábbi infografikákból fontos tényeket és számadatokat tudhatunk meg az energiaügy különböző vetületeiről, pl. a megújuló energiáról, az épületek felújításáról, az energiahatékonyságról és az EU energiastratégiájáról.

Korcsoport
  • 15 éven felüliek
migration.jpg

Az EU közös migrációs és menekültügyi politikája segítséget nyújt Európának a migrációval kapcsolatos kihívások kezelésében. Ez a tájékoztató „Az Euró...

Korcsoport
  • 15 éven felüliek