Skip to main content
Learning corner

Lesmateriaal

Wil je weten wat de EU doet, hoe het allemaal begon en hoe de EU precies werkt, of wil je in de klas wat dieper ingaan op het EU-beleid, dan vind je hier volop inspiratie. 

Filteren op

Lesmateriaal
(15)

RSS
Resultaten 1 tot en met 15
Onderwerp

Anna leert een nieuwe taal

Dit verhaal gaat over een meisje dat voor het eerst naar school gaat in een nieuw land en er de plaatselijke taal leert door middel van immersie.

Leeftijdsgroep
Tot 9 jaar

De EU, waar gaat het om?

Help uw leerlingen meer ontdekken over de landen van de Europese Unie met deze leuke, interactieve kaart. Maak een reis naar elk land en ontdek de fav...

Leeftijdsgroep
9 tot 12 jaar

Erasmus+: Uitwisseling van jongeren

Vier Europese studenten vertellen over hun ervaringen bij een jongerenuitwisseling in Tortona, Italië, in het kader van Erasmus+.

Leeftijdsgroep
12 tot 15 jaar15 jaar en ouder

EU-Puzzel!

Zin in een puzzel over de EU-landen of de EU-talen? Of allebei? En dan kun je ook nog een grote kaart van Europa printen om in te kleuren!

Leeftijdsgroep
Tot 9 jaar

EU-Tijdlijn

Reis terug in de tijd naar belangrijke historische gebeurtenissen, uitvindingen, grote sportevenementen, maatschappelijke gebeurtenissen e.d., allemaal mijlpalen in de geschiedenis van onze EU.

Leeftijdsgroep
12 tot 15 jaar

Europa allemaal samen!

Lespakket over de Europese Unie voor leerlingen van 10 jaar en ouder.

Leeftijdsgroep
9 tot 12 jaar

Europeana

Europeana geeft toegang tot miljoenen beelden, teksten, soundbites, video’s en 3D-materiaal uit duizenden Europese bibliotheken, archieven, musea, gal...

Leeftijdsgroep
15 jaar en ouder

Europees Solidariteitskorps

Het Europees Solidariteitskorps biedt jongeren de kans om in eigen land of in het buitenland vrijwilligerswerk te doen of aan een project mee te werke...

Leeftijdsgroep
12 tot 15 jaar15 jaar en ouder

Kalopsia: Un planeta no tan diferente

This content, produced by the European Commission Representations in Madrid and Barcelona, is available in Spanish and Catalan

Leeftijdsgroep
Up to 9 yearsAges 9 to 12

Smart durch EUropa

Es sieht aus wie ein Smartphone, ist aber ein kleines Buch für junge Menschen von 8-13 Jahre, in welchem leicht verständlich nicht nur grundlegende Informationen zu den 27 EU-Mitgliedsstaaten vermittelt werden, wieviele Menschen in jedem Land leben oder wie gross es ist.

Leeftijdsgroep
Ages 9 to 12Ages 12 to 15

Talen helpen je vooruit

Talen zijn leuk! Wie zijn talen spreekt, maakt nieuwe vrienden, ontdekt nieuwe culturen en krijgt nieuwe kansen. Ook op buitenlandse reizen komt talenkennis goed van pas.

Leeftijdsgroep
Tot 9 jaar9 tot 12 jaar12 tot 15 jaar15 jaar en ouder

Zoek de bezienswaardigheden

Klik op de Europese vlaggen en bekijk de beroemde bezienswaardigheden... dubbel! Koppel jij de juiste aan elkaar?Dit spel kan alleen op een groot sche...

Leeftijdsgroep
Tot 9 jaar

Zoek de vlaggen

Alle 27 landen van de EU hebben een eigen vlag. Keer iedere beurt 2 kaartjes om en probeer 2 dezelfde vlaggen te vinden.

Leeftijdsgroep
Tot 9 jaar