Filtrează după
Materiale didactice
(23)
RSS

- În prim-plan
Aceste orientări caută să ajute cadrele didactice să înțeleagă potențialul aplicațiilor bazate pe IA și pe utilizarea datelor în domeniul educației și să crească gradul de conștientizare cu privire la posibilele riscuri.

- În prim-plan
Orientările reunesc teoria și practica într-un format ușor de utilizat: Cum îi putem convinge pe tineri să verifice veridicitatea informațiilor și să gândească în mod critic? Care sunt dimensiunile tehnice ale dezinformării? Cum putem identifica materialele deepfake?

- În prim-plan
IdeasPowered@School oferă o varietate de materiale educaționale pe tema proprietății intelectuale, în toate limbile UE. Acestea sunt gata de utilizare și se adresează profesorilor și elevilor de toate vârstele și de toate nivelurile.

- În prim-plan
Cine sunt „controlorii fluxului de informație” și de ce trebuie Comisia să le reglementeze activitatea?

Vânzătorii cu amănuntul trebuie să le permită tuturor cumpărătorilor să achiziționeze produsele sau serviciile pe care le oferă, indiferent de țara di...

Cum v-ați defini propria identitate? Și care ar fi caracteristicile acesteia? Identitatea se schimbă și evoluează în mod constant. Prin urmare, opinii...

Ce este inteligența artificială (IA)? Ce înseamnă aceasta? Care sunt aplicațiile IA? Ce poate ea să facă și cum funcționează? În acest scurt videoclip...

Vrei să afli mai multe despre protecția datelor și riscurile la adresa vieții private? Accesează Cyber Chronix (jocul, povestea și quiz-ul).

Meet Helena, Klaus, Kasia, Enzo and Marion – our “DIGITAL EXPLORERS” on a fieldtrip across Europe to see how digitalisation is coming along.

Vă invităm să priviți inteligența artificială dintr-o perspectivă diferită. Acest videoclip vă arată cum se intersectează viața cu tehnologia printr-u...

Joacă-te și află cum să fii în siguranță în mediul online! Happy Onlife este un joc care te învață să eviți capcanele internetului – de la utilizarea ...

HistoriCall este o platformă cu resurse digitale gratuite pentru educația civică și istorică. Resursele au fost create de Casa Istoriei Europene pentru a ajuta profesorii să predea integrarea europeană într-un mod atractiv, interactiv și personalizabil.

Miraculosul univers online: ghidul copilului isteț

Din 2017, când pleci în altă țară din UE nu mai trebuie să plătești tarife de roaming pentru apeluri, SMS-uri și internet mobil.

Această versiune adaptată copiilor a Declarației europene privind drepturile și principiile digitale a fost elaborată în colaborare chiar cu copii.

Resurse gratuite în 29 de limbi, cu ajutorul cărora profesorii își pot familiariza elevii de toate vârstele cu programarea și gândirea computațională....

Analiza datelor statistice la nivel național sau regional poate evidenția diferențe și asemănări între diferite regiuni sau țări ale UE. Cu publicațiile noastre interactive tematice, puteți vedea statistici pentru țara sau regiunea dumneavoastră și le puteți compara cu alte țări sau regiuni din Uniunea Europeană!

Cine sunt „controlorii fluxului de informație” și de ce trebuie Comisia să le reglementeze activitatea?

Doriți să aflați cum vă protejează UE în mediul online? Noile norme introduse prin Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) vizează crearea unui univers online mai echitabil și mai sigur.

Utilizați statistici atunci când predați? Sau sunteți student și vreți să aflați mai multe informații pe această temă? Accesați site-ul Eurostat, secțiunea „Spațiul educație”!