- Ikäryhmä
- 12–15-vuotiaat9–12-vuotiaatAlle 9-vuotiaatYli 15-vuotiaat
- Aihe
- Ympäristö, ilmasto ja energiaTiede ja tutkimus
- Aineiston tyyppi
- VerkkosivustoVideo

Science is Wonderful -sivustolle on koottu koemalleja ja harjoituksia, joiden avulla peruskoulujen ja lukioiden nuoret luonnontieteilijät pääsevät tutustumaan tutkimuksen maailmaan.
Valitse kiinnostavimmat kokeet tehtäväluettelosta. Kielen ja ikäryhmän voi valita sivun suodatuskriteereistä.
Seuraavassa on kaksi esimerkkikoetta, jotka esitellään kaikilla EU:n virallisilla kielillä.
Tee-se-itse -kokeet
Kokeile yksinkertaisella kokeella, miten vedenpaine vaikuttaa kahden kilometrin syvyydessä Atlantin valtameressä. Miten merieläimet pystyvät elämään siellä?
Saat tietoa siitä, miten paine vaikuttaa eläviin organismeihin, ja opit tiettyjen eläinlajien erityisominaisuuksista, joiden ansiosta ne selviävät merten syvyyksissä.
Tässä kokeessa verrataan toisiinsa kahdenlaista maa-ainesta, joista toinen on peräisin laitumelta ja toinen perunamaalta.
Näet, miten maa-aineksen laatu ja paksu juuristo vaikuttavat maan eroosiokestävyyteen ja kykyyn sitoa ravinteita myös sateessa ja tuulessa.
Lisää tästä aiheesta

10 faktaa maailman ilmastosta
10 faktaa maailman ilmastosta

- Highlighted
2050 – Sinä päätät
Elätkö terveenä ja terveessä ympäristössä myös tulevaisuudessa? Saat vastauksen Sinä päätät -pelistä: valitse pelihahmo ja käy läpi itsellesi tyypillinen päivä.

52 askelta kohti vihreämpää kaupunkia
Kaupungeissakin elää monenlaisia kasvi- ja eläinlajeja. On tärkeää vaalia kaupunkiluontoa – se on puhtaan ilman, ruoan ja veden, hyvän elämänlaadun se...

Climate & Energy Quiz
Testaa tietosi ilmastokysymyksistä. Olisiko sinusta ilmastotekojen supersankariksi?

Energiatietoa – interaktiiviset infografiikka-artikkelit
Infografiikka-artikkeleissa on perustietoa energiaan liittyvistä aiheista, kuten uusiutuvasta energiasta, rakennusten perusparannuksesta, energiatehokkuudesta ja EU:n energiastrategiasta.

EU ja Pariisin sopimus
EU on allekirjoittanut Pariisin ilmastosopimuksen vuonna 2015. Sopimukseen sisältyy toimintasuunnitelma, jolla pyritään rajoittamaan ilmaston lämpenem...

EU:n energiapolitiikka
Me eurooppalaiset käytämme energiaa joka päivä. Aina emme edes muista, mihin kaikkeen energiaa tarvitaan: asuntojen lämmitykseen ja valaistukseen, jul...

EU:n strategia ilmastonmuutokseen sopeutumista varten
Ilmastonmuutos vaikuttaa jo elämäämme monin tavoin, ja tarvitaan entistä tehokkaampi toimia, jotta ihmiskunta voi sopeutua muutoksen seurauksiin. EU:n...