Siirry pääsisältöön
Learning corner

Saavutettavuusseloste

Tämä seloste koskee sisältöä, joka on julkaistu verkkotunnuksella https://learning-corner.learning.europa.eu/index_fi

Tämä seloste ei koske muita sen aliverkkotunnuksella julkaistuja verkkosivustoja tai niiden sisältöä. Kullakin verkkosivustolla ja sen sisällöllä on oma saavutettavuusselosteensa.

Tätä sivustoa hallinnoi Euroopan komission viestinnän pääosasto. Sivusto on suunniteltu siten, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet käyttää sitä toimintarajoitteista huolimatta.

Tavoitteena on, että käyttäjät voivat

 • suurentaa 200 %:iin ilman ongelmia
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa pelkkää näppäimistöä käyttäen
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa nykyaikaisella ruudunlukijalla ja puheentunnistusohjelmistolla (tietokoneella tai puhelimella).

Sivusto on suunniteltu siten, että se täyttää verkkosivustojen ja mobiilisovellusten teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 vaatimukset. Sivustolla noudatetaan tarkasti verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) version 2.1) tason AA kriteereitä.

Saavutettavuuden nykytila

Tämä verkkosivusto täyttää teknisen standardin EN 301 549 v.3.2.1 ja verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Lisätietoja aiheesta on kohdassa Ei-saavutettava sisältö.

Verkkosivuston saavutettavuutta on testattu viimeksi 5.12.2023.

Tämän saavutettavuusselosteen laadinta

Tämä seloste on tarkistettu 8.12.2023.

Seloste perustuu arvioon, jonka IAAP:n hyväksymä saavutettavuusasiantuntija on tehnyt käyttämällä sekä manuaalista että automatisoitua testausta. Arviossa on mukana edustava otos verkkosivuja.

Palaute

Voit antaa palautetta Oppisoppi-verkkosivuston saavutettavuudesta. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa, ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään:

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun asiasta vastaava komission yksikkö on vastaanottanut viestin.

Yhteensopivuus selainten ja avustavan teknologian kanssa

Oppisoppi-verkkosivusto on suunniteltu siten, että se on yhteensopiva seuraavien yleisimpien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Google Chrome- ja Apple Safari -selainten viimeisin versio
 •  yhdessä JAWS:n, NVDA:n, VoiceOverin ja TalkBackin uusimpien versioiden kanssa.

Tekniset eritelmät

Oppisoppi-verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknisiin ominaisuuksiin, joiden avulla voidaan hyödyntää verkkoselaimen ja tietokoneelle mahdollisesti asennettujen avustavien teknologioiden tai lisäosien yhdistelmää:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript.

Ei-saavutettava sisältö

Vaikka Oppisoppi-verkkosivuston saavutettavuus on pyritty kaikin keinoin varmistamaan, sen saavutettavuudessa on havaittu muutamia puutteita, joita korjataan parhaillaan. Seuraavassa on kuvaus havaituista puutteista ja mahdollisista parannuksista. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään, jos havaitset jonkin saavutettavuusongelman, jota ei ole seuraavassa luettelossa.

Oppisoppi-sivuston tiedossa olevat puutteet:

 • Navigointivalikon saavutettavuus: Joitakin sisältöjä ei ole koodattu optimaalisesti, jotta varmistettaisiin paras mahdollinen käyttäjäkokemus näytönlukijaa käytettäessä. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman maaliskuuhun 2024 mennessä.
 • Palautelomake – virheilmoitukset: Palautelomakkeen virheilmoituksia ei ole assosioitu kenttään, jossa virhe havaittiin, eikä niistä käy selkeästi ilmi, missä kentässä virhe havaittiin. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman vuoden 2024 aikana.
 • Videotekstitykset: Joissakin videoissa ei ole tekstitystä. Pyrimme jatkuvasti lisäämään niitä yhä useampiin videoihin.
 • Videontoisto – saavutettavuus näppäimistöä käyttämällä: Olemme tietoisia joistakin ongelmista, jotka liittyvät videosoittimen saavutettavuuteen näppäimistöä käyttämällä (kun tekstityskieltä valitaan valikosta, nuolinäppäinten avulla ei pääse liikkumaan kielestä toiseen, vaan siirtyminen onnistuu vain tab-näppäimen avulla).
 • Otsikkohierarkia: Otsikot eivät ole hierarkkisesti johdonmukaisia kaikilla sivuston sivuilla. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman maaliskuuhun 2024 mennessä.
 • Liukusäätimellä toimiva captcha-varmennus: Olemme tietoisia liukusäätimeen liittyvistä näppäimistön kohdistusongelmista. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman vuoden 2024 aikana. On tärkeää huomata, että liukusäätimellä toimiva captcha-varmennusmenetelmä ei ole kuurosokeiden käyttäjien käytettävissä.
 • EU aikajanalla – EU & minä -tietovisa: Näitä toiminnallisuuksia ei voi hallinnoida vain näppäimistöllä, ja joidenkin sisältöjen värikontrasti on heikko. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman vuoteen 2024 mennessä.
 • Pelit: Useimmat pelit eivät ole täysin saavutettavia ruudunlukijan käyttäjille, ne eivät sisällä asianmukaisia tekstivastineita eikä niitä voi hallinnoida vain näppäimistöllä. Joidenkin sisältöjen värikontrasti on heikko. Joistakin peleistä on saatavilla PDF-muodossa tulostettavat versiot, jotka eivät ole täysin saavutettavia. Pyrimme ratkaisemaan nämä ongelmat vuoteen 2025 mennessä.