Skip to main content
Euroopan unionin lippu Euroopan unionin lippu
Learning corner

Uutiset ja kilpailut

Rajaimet

Uutiset ja kilpailut (95)

RSS
Näytetään tulokset 1 – 20
 • Ennakkouutinen

Kirja käteen ja lukemaan!

EU:ssa vietetään 27.3.2023 ensi kertaa eurooppalaisten kirjailijoiden päivää. Teemapäivän avulla kannustetaan nuorta polvea harrastamaan lukemista ja tutustumaan Euroopan kirjallisuuden kirjoon. Kyseessä on Euroopan komission aloite.

 • Ennakkouutinen

112 – EU:n hätänumero

Helmikuun 11. päivä on 112-päivä – hyvä tilaisuus opettaa lapsille, että vaaratilanteissa he voivat soittaa hätänumeroon 112 ympäri vuorokauden kaikki...

 • Ennakkouutinen

Turvallisesti netissä

Kasvavat lapset ja nuoret tarvitsevat turvallisen verkkoympäristön, jossa he voivat olla yhteydessä muihin ja jakaa luomuksiaan ilman riskejä.

 • Ennakkouutinen

Kansainvälinen koulutuksen päivä 2023

Tammikuun 24. päivä on kansainvälinen koulutuksen päivä. Teemapäivä sai alkunsa vuonna 2018 YK:n yleiskokouksessa, ja sen tarkoituksena on tuoda esiin koulutuksen roolia rauhan ja kehityksen edistäjänä.

 • Uutisartikkeli

Ruotsi EU:n puheenjohtajana

EU-maat toimivat kukin vuorollaan puolen vuoden ajan EU:n neuvoston kokousten puheenjohtajana. Vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla tätä tehtävää hoitaa Ruotsi.

Kolme peräkkäistä puheenjohtajamaata suunnittelevat EU:n toimintaa tiiviissä yhteistyössä.

 • Ennakkouutinen

Euroopan historian talo tarvitsee apuasi!

Euroopan historian talo, joka avasi ovensa yleisölle viisi vuotta sitten, haluaa suunnitella uutta kiinnostavaa opetusaineistoa eurooppalaisten opettajien käyttöön.

 • Ennakkouutinen

Koulubusseja Ukrainaan

Euroopan komissio pyytää julkisia ja yksityisiä tahoja EU:ssa ja sen ulkopuolella lahjoittamaan Ukrainaan busseja, jotta ukrainalaiset lapset pääsevät turvallisesti kouluun.

 • Ennakkouutinen

Sinun Eurooppasi, sinun mielipiteesi

Hae mukaan Sinun Eurooppasi, sinun mielipiteesi -tapahtumaan Brysseliin 23.–24.3.2023. Tässä kokoussimulaatiossa opettajat ja oppilaat voivat vaihtaa ajatuksia englanniksi 34 muun maan edustajien kanssa. Tapahtuman järjestää Euroopan talous- ja sosiaalikomitea.

 • Ennakkouutinen

Euroopan nuorison teemavuosi edelleen vauhdissa

Euroopan nuorison teemavuosi jatkuu vielä muutaman kuukauden ajan aina vuoden loppuun asti. Osallisuutta ja inkluusiota korostavan teemavuoden aikana halutaan auttaa nuoria tulemaan aktiivisiksi ja sitoutuneiksi kansalaisiksi.

 • Uutisartikkeli

14.9. | Muista: Puhe Euroopan unionin tilasta 2022

Joka syyskuussa EU-komission puheenjohtaja pitää Euroopan parlamentissa puheen EU:n tilasta. Hän luo siinä katsauksen menneeseen vuoteen ja esittelee seuraavan vuoden painopisteet ja laajemman visionsa EU:sta.

 • Ennakkouutinen

Tšekki aloitti EU-puheenjohtajuuskautensa

Heinäkuun 1. päivästä alkaen puheenjohtajana on toiminut Tšekki. Sen puheenjohtajakauden tunnuslause on Tehtävänä Eurooppa: uutta ajattelua, rakentamista ja energiaa. Painopisteiksi on valittu