Siirry pääsisältöön
Learning corner

Opettajaverkostot

Verkostoitumalla voit tehdä yhteistyötä ja vaihtaa kokemuksia muiden EU-maiden koulujen ja opettajien kanssa sekä osallistua seminaareihin ja muuhun yhteiseen toimintaan.

Opettajan ohjeistot

""

Opi EU:sta koulussa – Jean Monnet -toimi

Koulussa eri puolella Eurooppaa on kehitetty monenlaisia menetelmiä EU-asioiden opettamiseen. Tähän oppaaseen on koottu joitakin esimerkkejä. Kenties jokin niistä sopisi sinunkin käyttöösi?

Disinformation guidelines cover

Disinformaation torjunta ja digitaalinen lukutaito

Disinformaation torjunnan ja digilukutaidon opetusohjeissa on otettu huomioon sekä pedagoginen näkökulma että käytännön kysymykset. Ne avaavat digitaalisen lukutaidon oppimisprosessia ja antavat hyödyllistä tietoa disinformaation dynamiikasta ja ilmenemismuodoista.

Aihekohtainen opetus

Kaipaatko ideoita tiettyjen aihekokonaisuuksien opettamiseen?
Tutustu seuraaviin sivuihin:

scientix

Scientix

Scientix on eurooppalainen luonnontieteiden opetuksen verkkoyhteisö. Se tukee opettajien, tutkijoiden ja päättäjien EU-tason yhteistyötä, jolla kannustetaan opiskelijoita työuralle luonnontieteiden, tekniikan, insinööritieteiden ja matematiikan aloille.
(Monikielinen sivusto)

climate coalition

Education for Climate Coalition

Education for Climate Coalition – ilmastoasioita edistävän koulutuksen koalitio – on eurooppalainen koulutusyhteisö, joka tukee ilmastoneutraalin yhteiskunnan edellyttämiä muutoksia.
(Englanninkielinen sivusto)

Blue Charter

European Blue Schools -verkosto

European Blue Schools -verkostoon voivat liittyä organisaatiot, hankkeet ja yksityishenkilöt, jotka edistävät merten ja meriympäristöjen tuntemusta ja merten kestävää hoitoa.
(Englanninkielinen sivusto)

Radicalisation Awareness Network

Radikalisoitumisen torjuntaverkosto

Radikalisoitumisen torjuntaverkostoon (RAN Practitioners) voivat liittyä Euroopan maiden toimijat, jotka ovat mukana väkivaltaisen ääriliikehdinnän vastaisessa käytännön työssä.
(Englanninkielinen sivusto)