- Ikäryhmä
- Yli 15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
Energian käyttö aiheuttaa 75 % Euroopan kasvishuonepäästöistä. Siksi haluamme uudistaa energian tuotantomme ja käyttömme. Mutta miten teemme sen? Tutustu infografiikan vuorovaikutteisiin osiin nähdäksesi, miten Eurooppa saavuttaa energia- ja ilmastotavoitteensa!
Saneerausaalto on käynnissä Euroopan unionissa! Sen tavoitteena on kaksinkertaistaa vuosittainen energiasaneerausten määrä seuraavien 10 vuoden kuluessa. Nämä remontit vähentävät päästöjä, luovat vihreitä työpaikkoja, parantavat elämänlaatua ja tuottavat energiansäästöjä!
Energiatehokkuus ja energiansäästö ovat olennainen osa Euroopan kunnianhimoista energiastrategiaa, joka pyrkii varmempaan ja kestävämpään energian tarjontaan ja tavoittelee Euroopasta maailman ensimmäistä ilmastoneutraalia maanosaa vuoteen 2050 mennessä.
Energian säästäminen on ilmasto- ja energiakriisin keskellä entistä tärkeämpää. REPowerEU-aloitteella Euroopan unioni tavoittelee vähintään 13 %:n* vähennystä energiankulutukseen vuodesta 2020 vuoteen 2030.
(*neuvotteluvaiheessa Euroopan parlamentissa ja Euroopan neuvostossa.)
Energia on ollut ratkaisevassa asemassa Euroopan integraatiossa toisesta maailmansodasta lähtien. Euroopan hiili- ja teräsyhteisön perustamisella vuonna 1952 kuusi Euroopan maata rakensi historialliset yhteismarkkinat hiilelle ja teräkselle näiden teollisuudenalojen tukemiseksi ja modernisoimiseksi. Nyt tapa, jolla tuotamme ja käytämme energiaa, on tärkeämpi kuin koskaan, kun maailma kohtaa energiakriisin keskellä ilmastokriisiä.
Lisää tästä aiheesta
10 faktaa maailman ilmastosta
- Highlighted
Elätkö terveenä ja terveessä ympäristössä myös tulevaisuudessa? Saat vastauksen Sinä päätät -pelistä: valitse pelihahmo ja käy läpi itsellesi tyypillinen päivä.
Kaupungeissakin elää monenlaisia kasvi- ja eläinlajeja. On tärkeää vaalia kaupunkiluontoa – se on puhtaan ilman, ruoan ja veden, hyvän elämänlaadun se...
Testaa tietosi ilmastokysymyksistä. Olisiko sinusta ilmastotekojen supersankariksi?
EU on allekirjoittanut Pariisin ilmastosopimuksen vuonna 2015. Sopimukseen sisältyy toimintasuunnitelma, jolla pyritään rajoittamaan ilmaston lämpenem...
Ilmastonmuutos vaikuttaa jo elämäämme monin tavoin, ja tarvitaan entistä tehokkaampi toimia, jotta ihmiskunta voi sopeutua muutoksen seurauksiin. EU:n...
Yli 90 % eurooppalaisista haluaa EU:n torjuvan ilmastonmuutosta. Tällä videolla kerrotaan, kuinka EU:n vihreän kehityksen ohjelmalla pyritään muokkaam...
- Highlighted
Astu kansallisen ministerin saappaisiin ja kokeile, millaista EU:n päätöksenteko voi olla. Pääset neuvottelemaan aidoista ja sinulle merkityksellisistä aiheista.