Skip to main content
Learning corner
© European Union
Oppisoppi

PELAA – OPI – OPETA EEUROOPAN UNIONI TUTUKSI

Ajankohtaista

""
  • Ennakkouutinen

Puhe unionin tilasta 2023 – pääkohdat

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti vuotuisen Unionin tila -puheensa 13.9.2023 Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. Tämä linjapuhe käynnisti perinteiseen tapaan komission uuden poliittisen toimintavuoden.

""
  • Ennakkouutinen

Euroopan kielten päivä 2023

Euroopan kielten päivää vietetään joka vuosi 26. syyskuuta. Teemapäivän yleisenä tavoitteena on edistää ja ylläpitää Euroopan rikasta kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta.

Valokeilassa

Symbolic -  European and Ukrainian flags

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle

EU on yhtenäinen Ukrainaa kohtaan osoittamassaan solidaarisuudessa ja jatkaa Ukrainan ja sen kansan tukemista yhdessä kansainvälisten kumppaneidensa kanssa, myös poliittisella, taloudellisella ja humanitaarisella lisätuella.

Mitä tiedät Euroopan unionista (EU)?

Löydä lisää

timeline_def.png

EU aikajanalla

Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.

Teacher

Opettajaverkostot

Verkostoitumalla voit tehdä yhteistyötä ja vaihtaa kokemuksia muiden EU-maiden koulujen ja opettajien kanssa sekä osallistua seminaareihin ja muuhun yhteiseen toimintaan.

Young people and European flag

Työ- ja opiskelupaikat

Informatie over uitwisselingen, beurzen, vrijwilligerswerk, stages, banen, bezoeken aan de EU-instellingen en veel meer mogelijkheden voor jongeren

Tällä sivustolla on todella hyödyllisiä aineistoja. Oppilaatkin tykkäävät niistä.

Jessica - Opettaja
quite1.jpg

Löysin täältä apua, kun tarvitsin tietoa EU:n historiasta ja jäsenmaista.

Christopher - Lukiolainen
istock-1032472594_1.jpg