
Veel kinderen en adolescenten hebben te maken met geweld en (cyber)pesten op school, wat gevolgen heeft voor hun opleiding.
Bekijk de materialen op de Leerhoek die leerlingen, ouders en leden van onderwijsgemeenschappen kunnen helpen alle vormen van geweld te voorkomen en kinderen en jongeren een veilige leeromgeving te bieden, wat essentieel is voor hun gezondheid, welzijn en leren
|
|

Een handleiding voor slimme kinderen voor de online wereld der wonderen

Bent u benieuwd naar de manieren waarop de EU u online beschermt? De nieuwe regels die in de wet inzake digitale diensten (DSA) zijn vastgesteld, zijn bedoeld om de onlinewereld eerlijker en veiliger te maken.

Deze toolkit is ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs en de jonge basisschoolleerlingen (6-7 jaar). De toolkit is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het organiseren van discussies in de klas waarbij genderstereotypen daadwerkelijk worden aangepakt, gebaseerd op het voorbeeld van de transportsector.

Deze toolkit is ontwikkeld voor leerkrachten in middelbaar onderwijs en de jonge leerlingen op de middelbare school (14-15 jaar). De toolkit is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het organiseren van discussies in de klas waarbij genderstereotypen daadwerkelijk worden aangepakt, gebaseerd op het voorbeeld van de transportsector.

Leer veilig surfen met Happy Onlife, een game rond gebruik en misbruik van internet. Het is nog leuker als je het met z’n tweeën of meer speelt zodat ...
Bronnen
Bijzonderheden
- Datum publicatie
- 6 november 2024
- Auteur
- Directoraat-generaal Communicatie
- Leeftijdsgroep
- 15 jaar en ouder
- 12 tot 15 jaar
- 9 tot 12 jaar
- Tot 9 jaar
- Type of content
- News