Skip to main content
Vlag van de Europese Unie Vlag van de Europese Unie
Learning corner
© European Union
Leerhoek

SPEEL – LEER – ONTDEK DE EUROPESE UNIE

In de kijker

De EU is eensgezind solidair met Oekraïne en zal Oekraïne en zijn bevolking samen met haar internationale partners blijven steunen, onder meer door aanvullende politieke, financiële en humanitaire steun.

Nieuw

  • Aankondiging nieuws

Jouw Europa, jouw mening!

Doe mee aan Jouw Europa, jouw mening!, een evenement dat op 23 en 24 maart 2023 in Brussel wordt georganiseerd. U kunt er met leerlingen en leerkrachten uit 34 landen in het Engels ideeën uitwisselen tijdens een spannend en interactief evenement.

  • Aankondiging nieuws

Expertiment voor het klaslokaal

De Europese Commissie biedt u een zeldzame kans om samen met een onderzoeker of deskundige op uw vakgebied lesmateriaal te maken.

Wat weet je eigenlijk over de Europese Unie?

Ontdek meer

EU-tijdlijn

Reis terug in de tijd naar belangrijke historische gebeurtenissen, uitvindingen, grote sportevenementen, maatschappelijke gebeurtenissen e.d., allemaal mijlpalen in de geschiedenis van onze EU.

Netwerken met andere leerkrachten

Hier vindt u scholen om mee samen te werken, leerkrachten met wie u ervaringen kunt uitwisselen, seminars en nog veel meer informatie afkomstig van Europese netwerken.

Werken en studeren

Informatie over uitwisselingen, beurzen, vrijwilligerswerk, stages, banen, bezoeken aan de EU-instellingen en veel meer mogelijkheden voor jongeren

Prachtig materiaal hier, erg nuttig. En de kinderen vonden het nog leuk ook!

Jessica - Leerkracht
quite1.jpg

Ik ben via de website veel te weten gekomen over de EU en weet nu welke landen erbij horen.

Christopher - Leerling voortgezet onderwijs
istock-1032472594_1.jpg