Preskoči na glavno vsebino
Learning corner
Objava novic8. januar 2024Generalni direktorat za komuniciranje

Pobude za učenje o EU Jean Monnet: Razpis za zbiranje prijav

Šolam ter ustanovam za poklicno izobraževanje in usposabljanje so na voljo nepovratna sredstva v višini do 35 000 evrov za poučevanje o EU. Rok za prijavo je 1. februar do 17.00.

""
© European Union, 2021 (CC BY-NC-ND 4.0) – source: istockphoto.com

Ali si želite doseči, da bi imeli vaši učenci in dijaki močnejši občutek pripadnosti EU? Ali imate zamisli za vključevanje tem, povezanih z EU, kot sta demokracija ali vloga institucij EU, v svoj šolski učni načrt?

Če jih imate, so nepovratna sredstva za pobude Jean Monnet za učenje o EU odlična priložnost, da prejmete sredstva, ki jih potrebujete za uresničitev teh zamisli. Pobude Jean Monnet za učenje o EU, ki so se začele izvajati med evropskim letom spretnosti 2022, so zdaj odprte za zbiranje prijav za financiranje za leto 2024.

Na voljo so nepovratna sredstva v višini do 35 000 evrov, prijave pa so možne do 1. februarja do 17.00 po srednjeevropskem času. Šole ter ustanove za poklicno izobraževanje in usposabljanje v vseh državah programa Erasmus+ lahko zaprosijo za finančna sredstva za poučevanje o EU v svojih razredih.

Več informacij in virov za vašo prijavo je na voljo na:

  1. Spletna stran Pobude za učenje o EU Jean Monnet s podrobnimi informacijami o prijavi.
  2. Knjižica Učenje o EU v šoli o izkušnjah učiteljev, učencev in dijakov (na voljo v vseh jezikih EU).
  3. Kako začeti prijavo v okviru Pobud za učenje o EU Jean Monnet na platformi Vimeo – povezan videoposnetek s smernicami za postopek prijave.

Razširite glas in se prijavite zdaj, da boste lahko opolnomočili svoje učence ali dijake in pomagali vzgajati bodoče dejavne državljane in državljanke, ki bodo podkovani v poznavanju EU.

Viri

Več informacij

Datum objave
8. januar 2024
Avtor
Generalni direktorat za komuniciranje
Type of content
News