- Leeftijdsgroep
- 15 jaar en ouder
- Onderwerp
- Type materiaal
Energie is verantwoordelijk voor 75% van de uitstoot van broeikasgassen in Europa. Daarom brengen we nu verandering in de manier waarop we energie produceren en gebruiken. Maar hoe dan wel? Ontdek in de interactieve infografieken hoe de Europese Unie haar energie- en klimaatdoelstellingen zal halen!
De renovatiegolf komt over de Europese Unie! Het doel is om binnen de komende 10 jaar het jaarlijkse tempo van energie-renovaties van gebouwen te verdubbelen. Deze renovaties zullen de uitstoot verminderen, groene banen creëren, onze levenskwaliteit verbeteren en energiebesparingen opleveren!
Energie-efficiëntie en -besparing staan centraal in de ambitieuze strategie van Europa om de continuïteit en duurzaamheid van de energievoorziening te waarborgen en ons doel te bereiken om het eerste klimaatneutrale continent te worden tegen 2050.
Te midden van de klimaat- en energiecrisissen is het belangrijker dan ooit dat we energie besparen. Met het REPowerEU-initiatief wil de Europese Unie het energieverbruik met minstens 13%* verlagen in 2030 ten opzichte van 2020.
(*in onderhandeling met het Europees Parlement en de Europese Raad.)
Energie was een drijvende kracht voor de Europese integratie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met de historische creatie van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal in 1952 bouwden zes Europese landen een gemeenschappelijke markt voor kolen en staal, om deze sectoren te ondersteunen en moderniseren. Nu de wereld voor een energie- en klimaatcrisis staat, is de manier waarop we energie produceren en gebruiken belangrijker dan ooit.
Meer over dit onderwerp
10 feiten over het wereldklimaat
- Highlighted
Zul je een gezonde toekomst hebben? Kies je avatar en ga op reis door een gewone dag om dat te weten te komen.
De Europese Unie heeft 3 miljard extra bomen beloofd tegen 2030. Dit maakt deel uit van haar ambitie om de natuur terug naar Europa te brengen en de klimaatverandering aan te pakken. En iedereen kan meedoen!
De biodiversiteit in de stad is best groot. Het is in ons aller belang om die te beschermen, voor onze kwaliteit van leven, onze schone lucht, ons voe...
Doe mee aan de klimaatquiz en word een klimaatheld!
De EU heeft de Klimaatovereenkomst van Parijs van 2015 ondertekend. Een van de maatregelen houdt in dat de opwarming van de aarde vanaf 2020 “ruim ond...
- Highlighted
Stap in de schoenen van een minister van een lidstaat en neem deel aan het besluitvormingsproces van de EU door te onderhandelen over echte onderwerpen die voor u van belang zijn.
Deze online toolkit is bestemd voor iedereen die op zoek is naar creatieve leermiddelen om leerlingen tussen 13 en 16 jaar actief te betrekken bij de bescherming en het behoud van wilde dieren en planten en natuurlijke habitats in Europa.