- Grupa de vârstă
- Peste 15 ani
- Subiect
- Tip de material
Știați că există o diferență între Consiliul Uniunii Europene și Consiliul European? Deși denumirile lor pot părea similare, cele două instituții au roluri și componență foarte diferite. Acest material video ilustrează diferențele dintre aceste două instituții și explică rolurile lor principale
Pe aceeași temă
Descoperiți „Europa Quest”, noul instrument educațional sub formă de quiz, care vă ajută să îmbunătățiți munca în echipă și comunicarea, explorând, printre altele, instituțiile, istoria, procesul decizional și cultura UE. Disponibil în toate limbile UE, este perfect pentru a promova învățarea în comun!
Acest kit pedagogic își propune să le ofere cadrelor didactice orientări practice pentru expoziția „Art in Democracy”.
Elevii dumneavoastră vor să schimbe lumea în mai bine? Puneți-le la dispoziție setul de instrumente „Democrația UE în acțiune”! Acesta îi încurajează să joace un rol activ în chestiunile europene. Conține patru lecții interactive cu privire la democrația în UE și la Inițiativa cetățenească europeană (ICE).
V-ați întrebat vreodată cu ce vă ajută Uniunea Europeană? Și ce este de fapt? Daca aveți între 15 și 18 ani sau sunteți profesor și doriți să discutați la clasă despre acest subiect, încercați această publicație.
- Highlighted
Puneți-vă în locul unui ministru național și luați parte la procesul decizional al UE, negociind pe teme reale care contează pentru dumneavoastră.
Turneu virtual prin Europa: casa țărilor din UE.
- Highlighted
Un joc de rol în care se simulează procesul decizional al UE, plecând de la Directiva privind ciocolata.
- Highlighted
În acest joc online, elevii devin deputați europeni și experimentează procesul decizional direct din sala de clasă sau din propriul grup!