Skip to main content
Drapelul Uniunii Europene Drapelul Uniunii Europene
Learning corner

Filtrează după

Noutăți și concursuri (95)

RSS
Se afișează rezultatele de la 1 la 20
 • Anunț

Alege o carte!

27 martie este Ziua Autorilor Europeni, o inițiativă a Comisiei Europene menită să reconecteze generațiile mai tinere cu citirea cărților și să le ajute să descopere diversitatea literaturii europene.

 • Anunț

112: Numărul de urgență al UE

11 februarie este Ziua 112, o bună ocazie de a-i învăța pe copii că oricând sunt în pericol pot suna la acest număr pentru a contacta serviciile de ur...

 • Anunț

Together for a better internet

Copiii și tinerii merită să crească într-un mediu digital în care să poată să se implice, să creeze și să partajeze conținut în condiții de siguranță.

 • Anunț

Ziua internațională a educației 2023

La data de 24 ianuarie, sărbătorim în întreaga lume Ziua internațională a educației, proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2018 pentru a sublinia rolul educației pentru pace și dezvoltare.

 • Știre

Președinția suedeză a UE

Știți poate că președinția Uniunii Europene (UE) este asigurată prin rotație de statele membre ale UE. Pe 1 ianuarie, Suedia a preluat președinția UE.

Știați însă că Suedia formează un trio cu cele două țări pe care le succede?

 • Știre

Un salt înainte pentru Croația

De pe 1 ianuarie 2023, zona euro numără 20 de țări: Croația a devenit una dintre țările UE care utilizează euro ca monedă națională.

 • Anunț

Casa Istoriei Europene are nevoie de ajutor!

La cinci ani după ce și-a deschis porțile pentru public, Casa Istoriei Europene își dorește să elaboreze materiale didactice noi și interesante pentru profesorii din Europa.

 • Anunț

Autobuze școlare pentru copiii ucraineni

Comisia Europeană face apel la entitățile publice și private din UE și din afara acesteia să își unească forțele și să dea dovadă de solidaritate, donând autobuze care să îi ducă pe copiii ucraineni la școală în condiții de siguranță.

 • Anunț

Your Europe, Your Say!

Participați la evenimentul virtual <em>Your Europe, Your Say! (YEYS)</em>, organizat de Comitetul Economic și Social European în perioada 23-24 martie 2023! Discutați în engleză cu elevi și profesori din 34 de țări, în cadrul unui eveniment interesant și interactiv!

 • Anunț

Expertiment pentru sala de clasă

Comisia Europeană vă oferă o oportunitate rară de a colabora cu un cercetător sau cu un expert din domeniul dumneavoastră pentru a crea materiale de învățare.

 • Anunț

Anul european al tineretului: încă mai este timp!

Anul european al tineretului se apropie de sfârșit, dar mai ai la dispoziție câteva luni pentru a profita de evenimente. Un an special cu accent pe incluziune: toți tinerii trebuie ajutați să devină cetățeni activi și implicați.

 • Anunț

Cehia preia președinția UE

Începând cu 1 iulie, președinția este asigurată de Republica Cehă. Țara a stabilit 5 priorități pe care UE ar trebui să se concentreze în lunile următoare, sub deviza „Europa ca misiune: regândire, reconstrucție, reîntărire”: