Direct la conținutul principal
Learning corner

Joc de rol – Procesul decizional al UE

Un joc de rol în care se simulează procesul decizional din UE, plecând de la Directiva privind ciocolata.

Grupa de vârstă
  • Peste 15 ani
Subiect
Tip de material

La fel ca în realitate, miniștrii din țările UE, Comisia Europeană și Parlamentul European se reunesc în cadrul Consiliului de Miniștri pentru a discuta, negocia și vota. Aceste roluri sunt asumate de participanții la joc. Ei vor trebui să găsească în mod democratic o soluție la problema ciocolatei asupra căreia să poată conveni toate țările, o soluție care să protejeze în același timp și cetățenii, și interesele țării lor. Vor avea loc dezbateri animate, negocieri oficiale și neoficiale între țări și, în cele din urmă, se va vota cu privire la noua propunere legislativă a Comisiei. Iar rezultatul jocului de rol este rareori așa cum se preconizase. Participanții sunt cei care controlează și influențează procesul.

Jocul de rol este distractiv și facilitează înțelegerea și dialogul despre UE. Se poate juca atât față în față, cât și în mediul digital.

Ajutați-ne să îmbunătățim materialele!

Pe aceeași temă

house_of_european_history.jpg

Materiale educaționale care urmăresc linia narativă a expoziției permanente din Casa Istoriei Europene. Explorați, la clasă sau acasă, subiecte care r...

eu_values_video.png

Toate țările UE împărtășesc anumite valori esențiale, care stau la baza unei societăți libere. UE protejează aceste valori comune pentru a asigura inc...

timeline_def.png

Fă o călătorie în trecut și descoperă momente importante din istorie, invenții, evenimente majore din sport și societate și multe, multe alte lucruri care au format UE, așa cum este ea astăzi.

eu-and-me.jpg

V-ați întrebat vreodată cu ce vă ajută Uniunea Europeană? Și ce este de fapt? Daca aveți între 15 și 18 ani sau sunteți profesor și doriți să discutați la clasă despre acest subiect, încercați această publicație.