- Grupa de vârstă
- Peste 15 ani
- Subiect
- Tip de material
- Joc
- Joc de rol
Comisia Europeană a creat un joc de rol atractiv și gratuit pe tema „Ce se poate numi ciocolată în UE?”. Jocul se adresează claselor de elevi, asociațiilor de studenți, grupurilor de angajați și oricui dorește să înțeleagă mai bine procesul decizional democratic al UE. Jocul de rol este introducerea perfectă pentru proiecte mai ample despre UE, dar poate fi folosit și ca activitate de sine stătătoare.
Veți găsi aici toate materialele pe care le puteți descărca pentru a simula procesul democratic al UE.
- Introducere despre procesul decizional al UE
- Prezentare în format Powerpoint
- Prezentare în format OpenDocument (format deschis)
- Ghidul profesorului
- Rezultatele votului în cadrul Consiliului cu privire la Directiva privind ciocolata:
- Document în format Excel
- Foaie de calcul în format OpenDocument (format deschis)
Pe aceeași temă
Acest kit pedagogic își propune să le ofere cadrelor didactice orientări practice pentru expoziția „Art in Democracy”.
Materiale educaționale care urmăresc linia narativă a expoziției permanente din Casa Istoriei Europene. Explorați, la clasă sau acasă, subiecte care r...
Toate țările UE împărtășesc anumite valori esențiale, care stau la baza unei societăți libere. UE protejează aceste valori comune pentru a asigura inc...
Comisia este ramura executivă a Uniunii Europene, iar Parlamentul are un rol important în alegerea membrilor acesteia.
- Highlighted
Acest material video ilustrează diferențele dintre aceste două instituții și explică rolurile lor principale.
Fă o călătorie în trecut și descoperă momente importante din istorie, invenții, evenimente majore din sport și societate și multe, multe alte lucruri care au format UE, așa cum este ea astăzi.
Elevii dumneavoastră vor să schimbe lumea în mai bine? Puneți-le la dispoziție setul de instrumente „Democrația UE în acțiune”! Acesta îi încurajează să joace un rol activ în chestiunile europene. Conține patru lecții interactive cu privire la democrația în UE și la Inițiativa cetățenească europeană (ICE).
V-ați întrebat vreodată cu ce vă ajută Uniunea Europeană? Și ce este de fapt? Daca aveți între 15 și 18 ani sau sunteți profesor și doriți să discutați la clasă despre acest subiect, încercați această publicație.