Direct la conținutul principal
Learning corner

Declarație privind accesibilitatea

Declarația se aplică conținutului publicat pe domeniul: https://learning-corner.learning.europa.eu/index_ro

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale. Aceste site-uri și conținutul lor vor avea propria declarație specifică privind accesibilitatea.

Acest site este administrat de Direcția Generală Comunicare și este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) – versiunea 2.1

Nivel de conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 5 decembrie 2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost revizuită pe 8 decembrie 2023.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate calificat de IAAP, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Observațiile dumneavoastră

Spuneți-ne ce credeți despre accesibilitatea site-ului „Spațiul învățării”. Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

 • Telefon: 00 800 6 7 8 9 10 11
 • Formular de contact: Scrieți-ne (vă rugăm să nu includeți în formular date sensibile, de exemplu informații care v-ar putea dezvălui situația financiară/medicală sau orice alt subiect sensibil).

Încercăm să răspundem în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii mesajului de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul „Spațiul învățării” este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele cel mai des utilizate tehnologii asistive standard:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome și Apple Safari;
 •  în combinație cu cele mai recente versiuni ale JAWS, NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului „Spațiul învățării” se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului „Spațiul învățării”, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului „Spațiul învățării”:

 • Accesibilitatea meniului de navigare: unele conținuturi nu au fost codificate corespunzător pentru a oferi cea mai bună experiență cu un cititor de ecran. Intenționăm să rezolvăm această problemă până în martie 2024.
 • Formularul pentru observații – mesaje de eroare: mesajele de eroare din formularul pentru observații nu sunt asociate cu câmpul în care a fost detectată eroarea și nu indică în mod clar în ce câmp a fost detectată eroarea. Intenționăm să rezolvăm această problemă pe parcursul anului 2024.
 • Subtitrările videoclipurilor: unele dintre videoclipurile noastre nu au subtitrări. Lucrăm în permanență la adăugarea lor.
 • Cititorul video – accesibilitatea prin tastatură: suntem conștienți de unele probleme legate de accesibilitatea tastaturii playerului nostru video (la selectarea limbii de subtitrare din meniu, utilizatorul nu poate schimba limba cu săgețile de pe tastatură, ci doar cu tasta Tab).
 • Ierarhia rubricilor: pe unele pagini, rubricile nu sunt structurate ierarhic. Intenționăm să rezolvăm această problemă până în martie 2024.
 • Verificarea captcha prin glisare: suntem conștienți de problemele legate de utilizarea tastaturii pentru activarea cursorului. Intenționăm să rezolvăm această problemă pe parcursul anului 2024. Este important de remarcat faptul că verificarea captcha prin glisare nu este accesibilă utilizatorilor cu surdocecitate.
 • Calendarul UE – Quiz EU &ME: acestea nu sunt accesibile doar cu ajutorul unei tastaturi, iar unele conținuturi au un contrast slab de culori. Intenționăm să rezolvăm această problemă până în martie 2024.
 • Jocuri: majoritatea jocurilor nu sunt pe deplin accesibile utilizatorilor cititorului de ecran, nu conțin alternative de text adecvate și nu sunt accesibile doar cu ajutorul unei tastaturi. Unele pagini au contrast slab de culori Unele jocuri oferă versiuni imprimabile în format PDF, care nu sunt pe deplin accesibile. Intenționăm să rezolvăm aceste probleme până în 2025.