
Platforma europeană pentru educația școlară este punctul de întâlnire al tuturor părților interesate din sectorul învățământului – personal școlar, cercetători, responsabili de elaborarea politicilor și alți profesioniști – și acoperă toate nivelurile, de la educația și îngrijirea copiilor preșcolari până la învățământul primar și secundar, abordând inclusiv educația și formarea profesională inițială.
Platforma găzduiește, de asemenea, eTwinning, comunitatea școlilor din Europa.

Potrivit estimărilor, aproape jumătate din refugiații din Ucraina sunt copii de vârstă școlară. Reîntoarcerea în sistemul de învățământ le va reduce o parte din stresul psihologic, le va da un sentiment de stabilitate și normalitate și le va permite să privească mai încrezători către viitor.
Găsiți aici o serie de articole și resurse menite să sprijine integrarea tinerilor refugiați ucraineni în sistemele de învățământ ale statelor membre ale UE și ale țărilor participante la programul Erasmus+.
Această perioadă de un an de discuții, dezbateri și colaborări între cetățeni și politicieni cu privire la viitorul Europei a culminat cu un raport care le-a fost prezentat la 9 mai președinților instituțiilor UE. Raportul prezintă 49 de propuneri și peste 320 de măsuri, inclusiv obiective concrete. În prezent, este la latitudinea Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei Europene să întreprindă acțiuni, fiecare în funcție de domeniul său de competență.
Orientări

Cunoașterea UE în școală – Acțiunea Jean Monnet
Inspirați-vă din modurile foarte diferite prin care școlile de astăzi îi informează pe tineri cu privire la dimensiunea europeană în viața lor de zi cu zi.

Tackling disinformation and promoting digital literacy
The guidelines bring together pedagogy and practice in one easy-to-use format. They help understand how digital literacy can be achieved and provide useful knowledge about the dynamics and manifestations of disinformation .

Utilizarea inteligenței artificiale (IA) și a datelor
Aceste orientări caută să ajute cadrele didactice să înțeleagă potențialul aplicațiilor bazate pe IA și pe utilizarea datelor în domeniul educației și să sensibilizeze cu privire la posibilele riscuri.
Predarea pe subiecte
Căutați idei de la colegi cu privire la modul în care puteți aborda un anumit subiect la clasă?
Consultați selecția noastră de linkuri:

Scientix
Scientix is the community for science education in Europe. It aims to promote and support a Europe-wide collaboration among teachers, researchers, policymakers to inspire students to pursue careers in the field of Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM).
(Multilingual website)

Education for Climate Coalition
The Education for Climate Coalition is the European participatory education community to support the changes needed for a climate-neutral society.
(Website in English)

Network of European Blue Schools
The Network of European Blue Schools is an initiative that connects diverse organisations, projects and people contributing to ocean literacy and the sustainable management of the ocean.
(Website in English)

RAN Practitioners
The Radicalisation Awareness Network (RAN Practitioners) connects frontline practitioners from across Europe who are engaged in both preventing and countering violent extremism in all its forms.
(Website in English)