Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση14 Σεπτεμβρίου 2023Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ο διαγωνισμός νεαρών μεταφραστών και μεταφραστριών της ΕΕ ξεκινά!

Διαγωνισμός για την ανάδειξη των καλύτερων νεαρών μεταφραστών και μεταφραστριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

""

Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ μπορούν τώρα να αρχίσουν να εγγράφονται για τον διαγωνισμό Juvenes Translatores, τον ετήσιο διαγωνισμό μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 23 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μαθητές και μαθήτριες θα μεταφράσουν ένα κείμενο επιτηρούμενοι από τους καθηγητές τους.

Τα σχολεία μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές τους να συναγωνιστούν με συνομηλίκους τους σε ολόκληρη την ΕΕ. Η εγγραφή σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ είναι ανοικτή έως τις 16 Οκτωβρίου 2023, ώρα 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Εγγραφείτε τώρα

Ποιοι μπορουν να λαβουν μεροσ;

Μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2006.

Ιστορικό

Κάθε χρόνο από το 2007, η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον διαγωνισμό Juvenes Translatores σε σχολεία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διαγωνισμός μετάφρασης δίνει στους νέους μια γεύση από το επάγγελμα του μεταφραστή, τους ενθαρρύνει να μάθουν ξένες γλώσσες και μπορεί να εμπνεύσει ορισμένους από αυτούς να γίνουν επαγγελματίες μεταφραστές. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 3 000 έφηβοι από σχεδόν 700 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Juvenes translatores

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Ηλικιακή ομάδα
15 ετών και πάνω
Type of content
Competition