Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner

Ειδήσεις και διαγωνισμοί

Φιλτράρισμα ανά

Ειδήσεις και διαγωνισμοί
(118)

RSS
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 έως 20
112 (emergency telephone number)
 • Ανακοίνωση

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τον αριθμό 112

Γνωρίζετε ποιον θα καλέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Ευτυχώς, υπάρχει μόνο ένας αριθμός σε ολόκληρη την Ευρώπη που πρέπει να θυμάστε: το 112.  

""
 • Ανακοίνωση

Juvenes Translatores — Διαγωνισμός 2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγχαίρει σήμερα τους/τις 27 νικητές και νικήτριες του μεταφραστικού διαγωνισμού Juvenes Translatores που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

""
 • Ανακοίνωση

Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο

Τα παιδιά και οι νέοι αξίζουν να μεγαλώσουν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου μπορούν να δημιουργούν, να συμμετέχουν και να μοιράζονται με ασφάλεια.

Young people working in groups and speaking into a microphone
 • Ειδησεογραφικό άρθρο

Το πρώτο έτος της πλατφόρμας της ΕΕ για τη συμμετοχή των παιδιών

Η πλατφόρμα της ΕΕ για τη συμμετοχή των παιδιών είναι ένας ασφαλής χώρος ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα που τα αφορούν και να εισακουστούν οι φωνές τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις δραστηριότητές τους κατά το προηγούμενο έτος.

 • Ανακοίνωση

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης 2024

Στις 24 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, την οποία καθιέρωσε το 2018 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για να αναδείξει τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

""
 • Ειδησεογραφικό άρθρο

Διαγωνισμός «ImagineEU» — Εσείς αποφασίζετε!

Πρόσφατα, ο διαγωνισμός «ImagineEU» κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ενεργή συμμετοχή στα κοινά στην ΕΕ.

""
 • Ανακοίνωση

Πρωτοβουλίες Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Διατίθενται επιχορηγήσεις ύψους έως 35 000 EUR σε σχολεία και ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη διδασκαλία σχετικά με την ΕΕ. Υποβάλετε αίτηση πριν από την 1η Φεβρουαρίου στις 17:00.

""
 • Ανακοίνωση

Το Βέλγιο αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γνωρίζατε ότι κάθε έξι μήνες μια διαφορετική χώρα της ΕΕ ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Είναι η σειρά του Βελγίου να αναλάβει αυτή τη σημαντική ευθύνη από τις αρχές Ιανουαρίου έως τον Ιούνιο του 2024.

""
 • Ανακοίνωση

«Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» στο πνεύμα των ευρωεκλογών

Η εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή!» διοργανώνεται φέτος με ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά καλούνται να υποβάλουν αίτηση άτομα ηλικίας 18-25 ετών τα οποία πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη ή δεύτερη φορά στις ευρωπαϊκές εκλογές του προσεχούς έτους.

""
 • Ανακοίνωση

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Η 20ή Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Είναι ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σε όλον τον κόσμο να νιώσουν μαζί, να βελτιώσουμε την ευημερία τους.

""
 • Ανακοίνωση

Διαγωνισμός «ImagineEU»

Φαντάσου την αλλαγή που θέλεις να δεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

""
 • Ανακοίνωση

Η κατάσταση της Ένωσης το 2023 — Εν συντομία

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, άνοιξε το νέο πολιτικό έτος με την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

""
 • Ανακοίνωση

Ο διαγωνισμός νεαρών μεταφραστών και μεταφραστριών της ΕΕ ξεκινά!

Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ μπορούν τώρα να αρχίσουν να εγγράφονται για τον διαγωνισμό Juvenes Translatores, τον ετήσιο διαγωνισμό μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

""
 • Ανακοίνωση

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Γενικός στόχος της είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης.

""
 • Ανακοίνωση

Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023

Η ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης («SOTEU») είναι η ετήσια ομιλία που εκφωνεί η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο κάθε Σεπτέμβριο για την έναρξη του νέου πολιτικού έτους.