Preskoči na glavno vsebino
Learning corner

Virtualna igra vlog Evropskega parlamenta

Dijaki in dijakinje se lahko namestijo v Evropskem parlamentu in s to spletno igro izkusijo postopek odločanja neposredno iz svoje učilnice ali skupnosti!

Starostna skupina
  • 15 let in več
Tema
Vrsta gradiva
  • Igra vlog
  • Spletna igra
Prevod je v pripravi – vsebina bo kmalu na voljo v vseh jezikih EU.

Komu je namenjena?

Igralcem in igralkam, starejšim od 14 let, s kakršnim koli ozadjem ali izkušnjami.

Kako igrati?

Igro je najbolje igrati v skupinah s 14 do 28 igralci (največ 40), potreben je tudi 1 povezovalec.

Tako igralci kot tudi povezovalec bodo potrebovali z internetom povezane naprave in en zaslon za prikaz vsebine celotni skupini.

Več o isti temi

timeline_def.png

Odpravi se na popotovanje skozi čas ter se seznani s ključnimi trenutki v zgodovini, spoznaj pomembna odkritja in izume v športu, družbi itn. Zaradi mnogih je EU danes to, kar je.

capture.jpg

Kakšen je lahko dan v življenju ljudi iz različnih evropskih držav?Kratki videoposnetki predstavijo, kaj lahko EU stori za vas in kako lahko vpliva na...

eu-and-me.jpg

Publikacija je namenjena mladim v starosti od 15 do 18 let in srednješolskim uciteljem, ki želijo izvedeti vec o Evropski uniji in njenih prednostih.

THE EU  IN A NUTSHELL

Ta predstavitev vam je lahko v pomoč pri pojasnjevanju osnov EU ali kot podlaga za razpravo, vsebuje pa tudi nasvete, kako lahko ostanete v stiku z EU.

Illustration: the EUcraft app on a mobile device
  • Highlighted

Postavite se v vlogo nacionalnega ministra ali ministrice in izkusite, kako je videti odločanje v EU s pogajanji o resničnih temah, ki so pomembne za vas.