Siirry pääsisältöön
Learning corner

Roolipeli EU-parlamentin toiminnasta

Haluaisitko kokeilla, miltä tuntuu istua Euroopan parlamentin istuntosalissa ja osallistua EU:n päätöksentekoon? Se on nyt mahdollista virtuaalisessa roolipelissä.

Ikäryhmä
  • Yli 15-vuotiaat
Aihe
Aineiston tyyppi
  • Roolipeli
  • Verkkopeli
Käännökset ovat tekeillä. Aineisto on pian saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Kohderyhmä

14-vuotiaat ja sitä vanhemmat (ei edellytä taustatietoja eikä aiempaa pelikokemusta)

Peliohjeet

Peli soveltuu parhaiten pelattavaksi 14–28 pelaajan ryhmissä (enintään 40 pelaajaa/ryhmä). Peliä varten on nimettävä yksi ohjaaja.

Sekä pelaajat että ohjaaja tarvitsevat oman tietokoneen/mobiililaitteen, joka on yhteydessä internetiin, sekä yhden näytön, josta koko ryhmä voi seurata peliä.

Lisää tästä aiheesta

euwiaa-nouk.png

Auta oppilaitasi oppimaan uutta EU-jäsenmaista tämän hauskan, interaktiivisen kartan avulla. Matkusta joka maahan ja selvitä, mitä Tšekissä syödään, m...

eu-and-me.jpg

Tämä julkaisu on suunnattu 15–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

timeline_def.png

Tervetuloa EU:n aikajanalle! Lähde aikamatkalle menneisyyteen. Tutustu historian suuriin hetkiin, keksintöihin, merkittäviin urheilutapahtumiin ja yhteiskunnan käänteisiin – monet niistä ovat vaikuttaneet siihen, mitä EU on tänä päivänä.

THE EU  IN A NUTSHELL

Tämän kuvaesityksen avulla voit selittää oppilaillesi perusasiat Euroopan unionista. Esitys sopii hyvin keskustelun pohjaksi, ja sen lopussa neuvotaan, mistä saa lisää EU-tietoa ja miten EU-elimiin voi ottaa yhteyttä.

EU Democracy in Action

Haluatko opettaa oppilaillesi, miten he voivat muuttaa maailmaa? ”EU-demokratiaa käytännössä” -oppimateriaalipaketti kannustaa opiskelijoita tutustumaan EU-asioihin ja vaikuttamaan yhteiskunnassa. Paketti koostuu neljästä interaktiivisesta osasta, joissa käsitellään demokratiaa EU:ssa ja eurooppalaista kansalaisaloitetta.