Ugrás a fő tartalomra
Learning corner

Az Európai Parlament virtuális szerepjátéka

Ennek a játéknak köszönhetően a diákok virtuálisan beülhetnek az Európai Parlament üléstermének padsoraiba, és megtapasztalhatják, hogyan működik a gyakorlatban az uniós döntéshozatali folyamat – mindezt az online térben tehetik meg, anélkül, hogy elhagynák az osztálytermet vagy az otthonukat.

Korcsoport
  • 15 éven felüliek
Témakör
A segédanyag típusa
  • Szerepjáték
  • Online játék
Fordítás alatt – A tartalom hamarosan az EU valamennyi hivatalos nyelvén elérhető lesz.

Kiknek szól?

A játék célközönségét a 14 éven felüli korosztály képezi, háttértől és tapasztalattól függetlenül.

Hogyan kell a játékot játszani?

A játékot ideális esetben 14–28 játékosból álló csoportok játsszák (fontos, hogy a játékosok száma csoportonként ne haladja meg a 40-et). A játékosokon kívül egy játékmesterre is szükség van.

Mind a játékmesternek, mind a játékosoknak rendelkezniük kell saját, internetre csatlakoztatott digitális eszközzel, ezenfelül pedig egy képernyő is szükséges az egész csoportnak szóló tartalom megjelenítéséhez.

További anyagok ugyanebben a témában

Yooki
  • Highlighted

Szeretné, ha tanulói megismerkednének az Európai Unióval, de úgy érzi, a téma túl összetett számukra? Mutassa be nekik Jukit, a szentjánosbogarat és barátait!

Group of youngsters slaping hands in greeting
  • Highlighted

Ismerje meg, hogyan dolgozik együtt a 27 uniós ország: oktatás, tanulás és játék a Tanács állampolgári nevelési oktatócsomagjával.

THE EU  IN A NUTSHELL

Önnek is ajánljuk diabemutatónkat, melynek segítségével elmagyarázhatja az Európai Unióval kapcsolatos alapvető tudnivalókat diákjainak, illetve hallgatóságának, gondolatébresztő kérdéseket tehet fel nekik, és arról is tájékoztathatja őket, hogyan tudnak az Európai Unióhoz fordulni, illetve uniós közösségimédia-oldalakra ellátogatni.

eu-and-me.jpg

Ezt a kiadványt azoknak a 15–18 éves fiataloknak, illetve középiskolai tanároknak ajánljuk, akik szeretnének tájékozódni arról, hogy mi az Európai Unió, és pontosan mit is tesz értünk.