Preskoči na glavno vsebino
Learning corner

Art in Democracy – pedagoško gradivo

Starostna skupina
15 let in več
Tema
Informacije o EUPravice državljanovKulturaZakonodaja in institucije EUZgodovina Evropske unijeDržave EUDezinformacije
Vrsta gradiva
Učno gradivo

Ker bodo že junija 2024 naslednje evropske volitve, je za dijake in dijakinje zanimivo, da razmislijo o demokraciji in o tem, kaj jim pomeni. Pogled na Evropo in njene demokratične vrednote skozi oči njenih umetnikov ponuja priložnost, da z estetskim in izkustvenim učenjem obravnavamo demokracijo in demokratične vrednote. Umetniško izražanje lahko olajša sodelovanje učencev in razprave v učilnici ter spodbudi razmislek o tej temi.

Več o isti temi

A family depicted around a globe

Priročnik za boj proti spolnim stereotipom v osnovnih šolah

Priročnik je bil razvit za osnovnošolske učitelje in učiteljice ter učence in učenke (stare od 6 do 7 let). Njegov cilj je podpreti učitelje in učiteljice pri organizaciji razprav v učilnicah, s katerimi bodo učinkovito obravnavali spolne stereotipe na podlagi primera iz prometnega sektorja.

25_years_of_single_market.png

25 let enotnega trga

Enotni trg, ki je bil ustanovljen pred več kot 25 leti, poenostavlja življenje evropskih državljanov in podjetij s spodbujanjem rasti ter ustvarjanjem...

anna_learns_a_new_language.jpg

Ana se uči novega jezika

Zgodba pripoveduje o deklici Ani, ki začne hoditi v šolo v novi državi in se od okolice začne učiti tamkajšnjega jezika.

i_colour_in_europe.png

Barvam Evropo

Kako Evropo razložiti majhnim otrokom? Ta poučna pobarvanka bi lahko bila primeren začetek. Pobarvaj zastave držav EU (s predlogami), napiši njihova i...

time-machine.jpg

Časovni stroj

Z zabavnim kvizom preveri, kako dobro poznaš evropsko zgodovino. Popelji svojo vesoljsko ladjo k pravilnemu odgovoru in pazi na meteoroide! 

timeline_def.png

Časovnica EU

Odpravi se na popotovanje skozi čas ter se seznani s ključnimi trenutki v zgodovini, spoznaj pomembna odkritja in izume v športu, družbi itn. Zaradi mnogih je EU danes to, kar je.