Skip to main content
Az Európai Unió zászlaja Az Európai Unió zászlaja
Learning corner
Sajtócikk5 október 2022Kommunikációs Főigazgatóság

Köszöntünk minden pedagógust a pedagógusok világnapján!

Girl with bouquet of flowers on blackboard
© udra11/stock.adobe.com

A világnap alkalmából a legjobbakat kívánjuk a pedagógusoknak! Önök rendkívül sokat tesznek azért, hogy az EU üzeneteit és értékeit közvetítsék a fiatalok felé.

Az orosz invázió óta az EU egységesen szolidaritást tanúsít Ukrajna iránt, és a jövőben is támogatni fogja az országot és az ukrán népet. Becslések szerint az Ukrajnából érkező menekültek közel fele iskoláskorú gyermek. Ha ezek a gyermekek visszaülhetnek az iskolapadba az őket befogadó országban, az oldja a bennük felhalmozódott feszültséget, stabilitást és normalitást visz a mindennapjaikba, és abban is segít, hogy bizakodóbban tekintsenek a jövőbe.  

Ehhez szeretnénk hozzájárulni a platformunkon megjelentetett cikkekkel és segédanyagokkal, melyeket azért adunk közre, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben elősegítsük a fiatal ukrán menekültek beilleszkedését az uniós tagállamok és az Erasmus+ programban részt vevő országok oktatási rendszereibe. Kiadványaink egy részének most készül az orosz és ukrán nyelvű fordítása. Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, hogy folyamatosan tájékoztathassuk kiadványaink elérhetőségéről.

Leírás

Közzététel dátuma
5 október 2022
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság