Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Sajtócikk2022. október 5.Kommunikációs Főigazgatóság

Köszöntünk minden pedagógust a pedagógusok világnapján!

""
© udra11/stock.adobe.com

A világnap alkalmából a legjobbakat kívánjuk a pedagógusoknak! Önök rendkívül sokat tesznek azért, hogy az EU üzeneteit és értékeit közvetítsék a fiatalok felé.

Az orosz invázió óta az EU egységesen szolidaritást tanúsít Ukrajna iránt, és a jövőben is támogatni fogja az országot és az ukrán népet. Becslések szerint az Ukrajnából érkező menekültek közel fele iskoláskorú gyermek. Ha ezek a gyermekek visszaülhetnek az iskolapadba az őket befogadó országban, az oldja a bennük felhalmozódott feszültséget, stabilitást és normalitást visz a mindennapjaikba, és abban is segít, hogy bizakodóbban tekintsenek a jövőbe.  

Ehhez szeretnénk hozzájárulni a platformunkon megjelentetett cikkekkel és segédanyagokkal, melyeket azért adunk közre, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben elősegítsük a fiatal ukrán menekültek beilleszkedését az uniós tagállamok és az Erasmus+ programban részt vevő országok oktatási rendszereibe. Kiadványaink egy részének most készül az orosz és ukrán nyelvű fordítása. Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, hogy folyamatosan tájékoztathassuk kiadványaink elérhetőségéről.

Leírás

Közzététel dátuma
2022. október 5.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság