Skip to main content
Az Európai Unió zászlaja Az Európai Unió zászlaja
Learning corner

Hírek és versenyek

Szűrési feltételek

Hírek és versenyek (94)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–20.
  • Tudósítás

112: Uniós vészhelyzeti szám

Február 11. a 112-es segélyhívó napja – jó alkalom arra, hogy megtanítsuk a gyerekeknek, hogy ha veszélyben vannak, a 112-es számot tárcsázva EU-szert...

  • Tudósítás

Közösen egy jobb internetért

A gyermekek és a fiatalok megérdemlik, hogy olyan digitális környezetben növekedjenek fel, amelyben biztonságosan alkothatnak, léphetnek kapcsolatba é...

  • Tudósítás

Az oktatás 2023. évi világnapja

Január 24-én ünnepeljük az oktatás világnapját, melyet az ENSZ Közgyűlése azért hirdetett meg 2018-ban, hogy reflektorfénybe állítsa, milyen fontos szerepet játszik az oktatás a béke és a fejlődés előmozdításában.

  • Sajtócikk

Az EU svéd elnöksége

Bizonyára Ön is tudja, hogy az Európai Unió elnökségét a tagállamok felváltva, egy-egy féléves időszakra töltik be. 2023. január 1-jén Svédország vette át az EU elnöki tisztségét a következő hat hónapra.

De vajon tudta-e, hogy Svédország elnökségi triót alkot azzal a két országgal, mely előtte töltötte be ezt a tisztséget?

  • Sajtócikk

Horvátország nagy lépést tesz előre

2023. január 1-je óta az euróövezetet 20 ország alkotja: ettől a dátumtól kezdődően Horvátország is azok közé az uniós országok közé tartozik, melyek hivatalos fizetőeszköze az euró.

  • Tudósítás

Az Európai Történelem Háza az Ön segítségét kéri!

Öt évvel azután, hogy megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, az Európai Történelem Háza új, innovatív, izgalmas oktatási segédanyagokat szeretne kidolgozni az európai tanárok számára.

  • Tudósítás

Iskolabuszok ukrán gyermekek számára

Az Európai Bizottság arra kéri az EU-n belüli és kívüli állami és magánszervezeteket, hogy tegyenek tanúbizonyságot szolidaritásukról, és közös erővel adományozzanak buszokat annak érdekében, hogy az ukrán gyerekek biztonságosan visszatérhessenek az iskolapadokba.

  • Tudósítás

Your Europe, Your Say! (A Te Európád, a Te szavad!)

Regisztrálja iskoláját a Your Europe, Your Say! (YEYS) (A Te Európád, a Te szavad!) rendezvényre, melyre 2023. március 23–24-én kerül sor Brüsszelben, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság szervezésében. Az izgalmas és interaktív rendezvény keretében Önnek és tanítványainak alkalmuk nyílik arra, hogy 34 ország tanáraival és diákjaival véleményt cseréljenek és megosszák elképzeléseiket angol nyelven.

  • Tudósítás

Még tart az ifjúság európai éve!

Az ifjúság európai éve a végéhez közeledik ugyan, de még van belőle pár hónap. Ebben a különleges esztendőben a befogadáson van a hangsúly és azon, hogyan segíthetünk a fiataloknak, hogy tevékeny és elkötelezett polgárokká váljanak.

  • Tudósítás

Csehország veszi át az EU stafétabotját

Július 1-jén Csehország vette át az Európai Unió stafétabotját. Csehország öt prioritást határozott meg az EU számára az elkövetkező hat hónapra az „Európa mint feladat: újragondolás, újjáépítés, megerősítés” mottó alatt. Ez az öt prioritás a következő: