Skip to main content
Learning corner

Hírek és versenyek

Szűrési feltételek

Hírek és versenyek (104)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–20.
 • Tudósítás

Az Unió helyzete 2023-ban – Az értékelő beszédről dióhéjban

Szeptember 13-án Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi ülésén megtartotta az Unió helyzetét értékelő éves beszédét, s ezzel új év vette kezdetét az Európai Unió politikai életében.

 • Tudósítás

A Nyelvek Európai Napja (2023)

Szeptember 26. a Nyelvek Európai Napja. Ennek az európai napnak az az általános célja, hogy előmozdítsa Európa gazdag nyelvi és kulturális sokszínűségét, és elősegítse e sokszínűség megőrzését.

 • Tudósítás

Az Unió helyzete 2023-ban

Az Európai Bizottság elnöke minden év szeptemberében, az új politikai év kezdetekor az Európai Parlament strasbourgi ülésén beszédet tart az Európai Unió helyzetéről.

 • Tudósítás

Becsöngettek!

Tanároknak és diákoknak egyaránt kívánjuk, hogy legyen eredményes az év, minden nap tanuljanak valami újat, sokat nevessenek, és érezzék jól magukat!

 • Tudósítás

Fogj könyvet a kezedbe!

Március 27-én az Európai Bizottság kezdeményezésére az Európai Szerzők Napját ünnepeljük. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalabb generációk megtapasztalják az olvasás örömét, és felfedezzék az európai irodalom sokszínűségét.

 • Tudósítás

112: Uniós vészhelyzeti szám

Február 11. a 112-es segélyhívó napja – jó alkalom arra, hogy megtanítsuk a gyerekeknek, hogy ha veszélyben vannak, a 112-es számot tárcsázva EU-szert...

 • Tudósítás

Közösen egy jobb internetért

A gyermekek és a fiatalok megérdemlik, hogy olyan digitális környezetben növekedjenek fel, amelyben biztonságosan alkothatnak, léphetnek kapcsolatba é...

 • Tudósítás

Az oktatás 2023. évi világnapja

Január 24-én ünnepeljük az oktatás világnapját, melyet az ENSZ Közgyűlése azért hirdetett meg 2018-ban, hogy reflektorfénybe állítsa, milyen fontos szerepet játszik az oktatás a béke és a fejlődés előmozdításában.

 • Sajtócikk

Az EU svéd elnöksége

Bizonyára Ön is tudja, hogy az Európai Unió elnökségét a tagállamok felváltva, egy-egy féléves időszakra töltik be. 2023. január 1-jén Svédország vette át az EU elnöki tisztségét a következő hat hónapra.

De vajon tudta-e, hogy Svédország elnökségi triót alkot azzal a két országgal, mely előtte töltötte be ezt a tisztséget?

 • Sajtócikk

Horvátország nagy lépést tesz előre

2023. január 1-je óta az euróövezetet 20 ország alkotja: ettől a dátumtól kezdődően Horvátország is azok közé az uniós országok közé tartozik, melyek hivatalos fizetőeszköze az euró.

 • Tudósítás

Az Európai Történelem Háza az Ön segítségét kéri!

Öt évvel azután, hogy megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, az Európai Történelem Háza új, innovatív, izgalmas oktatási segédanyagokat szeretne kidolgozni az európai tanárok számára.