Ugrás a fő tartalomra
Learning corner

Akadálymentesítési nyilatkozat

Ez a nyilatkozat a következő tartománynéven közzétett tartalomra vonatkozik: https://learning-corner.learning.europa.eu/index_hu.

A nyilatkozat más, az említett tartomány altartományaiban közzétett tartalmakra és webhelyekre nem vonatkozik. Ez utóbbi webhelyek és tartalmak saját akadálymentesítési nyilatkozattal rendelkeznek.

Ezt a honlapot a Kommunikációs Főigazgatóság gondozza. A webhelyet úgy terveztük, hogy minél többen, köztük a fogyatékos felhasználók is hozzáférhessenek a tartalmához.

A honlapon:

 • probléma nélkül lehet a szöveget 200%-ig nagyítani;
 • az oldalak nagy része bejárható kizárólag billentyűzet használatával;
 • az oldalak nagy része bejárható korszerű képernyőolvasó és beszédfelismerő szoftver használatával (számítógépen és mobileszközön egyaránt).

Ezt a webhelyet úgy terveztük, hogy megfeleljen a honlapokra és mobilalkalmazásokra vonatkozó EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának. Ez a szabvány szorosan követi a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójának „AA” szintjét.

Megfelelőségi állapot

Ez a webhely részben megfelel az EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának, és a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójában meghatározott „AA” szintnek. A témáról bővebben a „Nem akadálymentes tartalom” című részben lehet tájékozódni.

A webhelyet legutóbb 2023. december 5-én teszteltük.

A nyilatkozat elkészítése

Ezt a nyilatkozatot 2023. december 8-án felülvizsgáltuk.

A nyilatkozat az érintett weboldalak reprezentatív mintájának felülvizsgálatán alapul, melyet (az Akadálymentességi Szakértők Nemzetközi Szövetsége által elismert) akadálymentesítési szakértő végzett, manuális és automatizált tesztelés kombinációját használva.

Visszajelzés

Örömmel fogadjuk az Európai Bizottság webhelyének akadálymentesítésével kapcsolatos visszajelzéseket. Ha az akadálymentesség terén problémát tapasztal, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 • Telefonszám: 00 800 6 7 8 9 10 11
 • Kapcsolatfelvételi űrlap: Írjon nekünk! (Kérjük, ne tüntessen fel az űrlapon bizalmas információkat, pl. személyes pénzügyi információkat, egészségével kapcsolatos információkat, illetve más érzékeny témákkal kapcsolatos adatokat.)

A Bizottság illetékes szervezeti egységéhez beérkezett visszajelzéseket igyekszünk 15 munkanapon belül megválaszolni.

Kompatibilitás böngészőkkel és támogató-segítő technológiákkal

A „Tanulósarok” webhelyet úgy terveztük meg, hogy kompatibilis legyen a leggyakoribb támogató-segítő technológiákkal, azaz:

 • a Google Chrome és az Apple Safari böngésző legfrissebb változatával, illetve
 •  a JAWS, NVDA, VoiceOver és TalkBack legfrissebb változatával.

Technikai előírások

A „Tanulósarok” webhely akadálymentessége a következő, az Ön számítógépére telepített webböngészők és támogató technológiák vagy beépülő modulok egyedi kombinációjával együttműködő technológiák segítségével valósul meg:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nem akadálymentes tartalom

Jóllehet igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a „Tanulósarok” webhely akadálymentes legyen, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még hiányosságok, melyek felszámolásán folyamatosan dolgozunk. Az alábbiakban bemutatjuk az ismert hiányosságokat és a lehetséges megoldásokat. Kérjük, ha olyan problémával szembesül, amely nem szerepel a felsorolásban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A „Tanulósarok” webhely ismert hiányosságai:

 • A navigációs menü akadálymentessége: Egyes tartalmak nincsenek képernyőolvasóra optimalizálva. Ezt a kódolási hibát a tervek szerint 2024. márciusig kijavítjuk.
 • Visszajelzésre szolgáló űrlap – hibaüzenetek: Az űrlap hibaüzenetei nincsenek hozzárendelve a hibát tartalmazó mezőkhöz, és nincs egyértelműen feltüntetve, melyik mező tartalmát kell javítani. Ezt a hibát a tervek szerint 2024 folyamán kijavítjuk.
 • Videók feliratozása: Néhány kisfilmünkhöz nincs felirat. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több videót feliratozzunk.
 • Videolejátszó – billentyűzetes vezérlés: Tudatában vagyunk annak, hogy videolejátszónk billentyűzetes vezérlésével problémák vannak (amikor ki akarjuk választani a feliratozás nyelvét, csak a Tab billentyűvel lehet egyik nyelvről a másikra ugrani, a nyílbillentyűkkel nem).
 • A címsorok hierarchiája: Egyes oldalak nem a címsorok hierarchikus struktúrája szerint rendezik a tartalmakat. Ezt a hibát a tervek szerint 2024. márciusig kijavítjuk.
 • Csúszkával működő captcha-teszt: Tisztában vagyunk a csúszka billentyűfókuszával kapcsolatos problémákkal. Ezt a hibát a tervek szerint 2024 folyamán kijavítjuk. Fontos kiemelni, hogy a siketvakok nem férnek hozzá az olyan captcha-tesztekhez, amelyeket csúszka mozgatásával kell megoldani.
 • „EU-Idővonal” és „Az EU és én” kvízjáték: a billentyűzet kizárólagos használatával nem férhetők hozzá, és a tartalmak egy részénél nem megfelelő a színkontraszt. Ezt a hibát a tervek szerint 2024. folyamán kijavítjuk.
 • Játékok: A játékok többsége nem teljesen akadálymentes a képernyőolvasót használók számára: nincsenek ellátva megfelelő helyettesítő szöveggel, és működtetésük nem oldható meg a billentyűzet kizárólagos használatával. Egyes tartalmaknál nem megfelelő a színkontraszt. Egyes játékok nyomtatható változatot is felkínálnak PDF formátumban, de ez a változat nem teljesen akadálymentes. Ezeket a hibákat 2025. folyamán tervezzük kijavítani.