Skip to main content
Az Európai Unió zászlaja Az Európai Unió zászlaja
Learning corner
© European Union
Tanulósarok

INFORMÁCIÓK, JÁTÉKOK ÉS OKTATÓANYAGOK AZ EURÓPAI UNIÓVAL KAPCSOLATBAN

Fókuszban

Az EU teljes egységben Ukrajna mellett áll. Szolidaritása jeléül nemzetközi partnereivel összefogva támogatja és támogatni fogja Ukrajnát és Ukrajna népét, további politikai, pénzügyi és humanitárius segítséget is nyújtva számára.

Aktualitások

  • Tudósítás

Your Europe, Your Say! (A Te Európád, a Te szavad!)

Regisztrálja iskoláját a Your Europe, Your Say! (YEYS) (A Te Európád, a Te szavad!) rendezvényre, melyre 2023. március 23–24-én kerül sor Brüsszelben, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság szervezésében. Az izgalmas és interaktív rendezvény keretében Önnek és tanítványainak alkalmuk nyílik arra, hogy 34 ország tanáraival és diákjaival véleményt cseréljenek és megosszák elképzeléseiket angol nyelven.

Mennyire ismeri az Európai Uniót?

Fedezz fel többet

EU-idővonal

Utazgass az időben! Fedezd fel, melyek voltak a történelem azon fontos pillanatai, találmányai, sport- és társadalmi eseményei stb., amelyek kialakították az általunk is ismert Uniót.

Kapcsolatteremtés más tanárokkal

Az európai hálózatok azt hivatottak biztosítani, hogy az iskolák együttműködhessenek egymással, a tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, az érdeklődők szemináriumokon vegyenek részt, vagy más módon férjenek hozzá további információkhoz.

Munka és tanulás

Ezen az oldalon a csereprogramokról, ösztöndíjakról, önkéntes munkáról, gyakornoki programokról, munkavállalásról és egyéb, fiataloknak szóló lehetőségekről tájékozódhatsz, és megtudhatod azt is, hogyan lehet ellátogatni az uniós intézményekbe.

Nagyon hasznos információkat találtam a honlapon. A gyerekek is élvezettel használták a segédanyagot!

Jessica - Tanár
quite1.jpg

Arra használtam a honlapot, hogy bővítsem ismereteimet az EU történetéről és az uniós tagállamokról.

Christopher - Középiskolás diák
istock-1032472594_1.jpg