Skip to main content
Az Európai Unió zászlaja Az Európai Unió zászlaja
Learning corner
© European Union
Tanulósarok

INFORMÁCIÓK, JÁTÉKOK ÉS OKTATÓANYAGOK AZ EURÓPAI UNIÓVAL KAPCSOLATBAN

Fókuszban

Symbolic -  European and Ukrainian flags

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Az EU teljes egységben Ukrajna mellett áll. Szolidaritása jeléül nemzetközi partnereivel összefogva támogatja és támogatni fogja Ukrajnát és Ukrajna népét, további politikai, pénzügyi és humanitárius segítséget is nyújtva számára.

Aktualitások

  • Tudósítás

Fogj könyvet a kezedbe!

Március 27-én az Európai Bizottság kezdeményezésére az Európai Szerzők Napját ünnepeljük. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalabb generációk megtapasztalják az olvasás örömét, és felfedezzék az európai irodalom sokszínűségét.

Mennyire ismeri az Európai Uniót?

Fedezz fel többet

EU-idővonal

Utazgass az időben! Fedezd fel, melyek voltak a történelem azon fontos pillanatai, találmányai, sport- és társadalmi eseményei stb., amelyek kialakították az általunk is ismert Uniót.

Kapcsolatteremtés más tanárokkal

Az európai hálózatok azt hivatottak biztosítani, hogy az iskolák együttműködhessenek egymással, a tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, az érdeklődők szemináriumokon vegyenek részt, vagy más módon férjenek hozzá további információkhoz.

Munka és tanulás

Ezen az oldalon a csereprogramokról, ösztöndíjakról, önkéntes munkáról, gyakornoki programokról, munkavállalásról és egyéb, fiataloknak szóló lehetőségekről tájékozódhatsz, és megtudhatod azt is, hogyan lehet ellátogatni az uniós intézményekbe.

Nagyon hasznos információkat találtam a honlapon. A gyerekek is élvezettel használták a segédanyagot!

Jessica - Tanár
quite1.jpg

Arra használtam a honlapot, hogy bővítsem ismereteimet az EU történetéről és az uniós tagállamokról.

Christopher - Középiskolás diák
istock-1032472594_1.jpg