Glavni sadržaj
Learning corner

Saznajte više o europskim izborima, kada i kako se održavaju i još mnogo toga.

Pomozite nam da se poboljšamo!
Detaljne informacije o utjecaju EU-a na živote građana i lokalne zajednice dostupne su na višejezičnoj internetskoj stranici Službe Europskog parlamenta za istraživanja.
Danas u Europskoj uniji demokraciju možda uzimamo zdravo za gotovo. No to nije uvijek bio slučaj. Ne tako davno milijuni Europljana živjeli su u okolnostima koje im nisu dopuštale da slobodno glasaju pa čak ni da se slobodno izražavaju. Život im je mogla ugroziti puka činjenica da su drugačiji, da...
Svrha ovog obrazovnog alata je omogućiti jednostavan pristup obrazovnim resursima koji vam mogu pomoći kod objašnjavanja mladima prednosti Europske unije, ulogu Europskog parlamenta i važnost glasovanja na europskim izborima.
Zajednoza.eu je projekt koji vodi Europski parlament posvećen uključivanju što više ljudi u demokratski život Europe, a posebno povećanju izlaznosti na izborima za Europski parlament 2024. godine.
""
  • Priopćenje

Ponovno se održava događanje Tvoja Europa, tvoje mišljenje! (YEYS), ovaj put s posebnim naglaskom na europskim izborima. Prijaviti se mogu osobe u dobi od 18 do 25 godina koje će sljedeće godine prvi ili drugi put glasati na europskim izborima.

  • Predviđeno vrijeme čitanja: 1 min