Skip to main content
Zastava Europske unije Zastava Europske unije
Learning corner
© European Union
Kutak za učenje

IGRA – UČENJE – OTKRIVANJE EUROPSKA UNIJA

U fokusu

EU je ujedinjen u solidarnosti s Ukrajinom te će zajedno s međunarodnim partnerima nastaviti podupirati Ukrajinu i njezin narod, među ostalim dodatnom političkom, financijskom i humanitarnom potporom.

Céard atá nua an uair seo?

  • Priopćenje

Tvoja Europa, tvoje mišljenje!

Sudjelujte u događanju „Tvoja Europa, tvoje mišljenje!” (YEYS), koje će se u organizaciji Europskog gospodarskog i socijalnog odbora održati u Bruxellesu 23. i 24. ožujka 2023. Na tom uzbudljivom i interaktivnom događanju moći ćete na engleskom jeziku razmjenjivati ideje s učenicima i nastavnicima iz 34 zemlje.

  • Priopćenje

Expertiment za učionicu

Europska komisija pruža vam rijetku priliku da se udružite s istraživačem ili stručnjakom iz vašeg tematskog područja kako biste zajedno izradili materijale za učenje.

Koliko znaš o Europskoj uniji?

Otkrij više

Vremeplov EU-a

Pođite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte povijesno važne trenutke, izume, sportska i društvena postignuća, od kojih su mnogi oblikovali temelje EU-a.

Umrežavanje s drugim učiteljima

Pronađite škole s kojima ćete se umrežiti, nastavnike s kojima ćete razmijeniti iskustva, seminare i druge informacije koje nude europske mreže.

Rad i učenje

Pronađite informacije o razmjenama, stipendijama, volontiranju, stažiranju, radnim mjestima, posjetima institucijama EU-a i raznim drugim prilikama koje se nude mladima.

Izvrsni resursi – zaista korisna stranica. I djeci su se svidjeli nastavni materijali!

Jessica - Učiteljica
quite1.jpg

Na stranici sam pronašao informacije o povijesti Europske unije i zemljama koje su njezine članice.

Christopher - Učenik srednje škole
istock-1032472594_1.jpg