Skip to main content
Learning corner
Tudósítás2022. szeptember 12.Kommunikációs Főigazgatóság

Már lehet jelentkezni a fiataloknak szóló uniós fordítási versenyre!

""

Az uniós országok középiskolái már regisztrálhatnak a Juvenes Translatores („fiatal fordítók”) fordítási versenyre, melyet idén is meghirdetett az Európai Bizottság. Most a 2005-ben született fiatalok vehetnek részt a megmérettetésben, melynek során az „európai ifjúság” témájában írt forrásnyelvi szövegeket kell majd lefordítaniuk.

Azok az iskolák, amelyek szeretnék, hogy diákjaik összemérjék tudásukat és képességeiket európai kortársaikkal, online regisztrálhatnak a versenyre. Az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyikén lehet regisztrálni a határidő lejártáig, azaz 2022. október 24-én (közép-európai idő szerint) déli 12 óráig.

A versenyre online kerül sor november 24-én.

 

Regisztrálja Ön is iskoláját!

 

Háttér-információk

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága 2007 óta minden évben megrendezi a Juvenes Translatores versenyt az Európai Unió középiskoláiban. A verseny ízelítőt ad a fiataloknak a hivatásos fordítók munkájából, felhívja figyelmüket a nyelvtanulás fontosságára, és az sem ritka, hogy a fordítói pálya iránt is felkelti bennük az érdeklődést. Évente közel 700 középiskola mintegy 3000 diákja vesz részt a megmérettetésben.

Szabályok és útmutatások

Sajtóközlemény

Források

Leírás

Közzététel dátuma
2022. szeptember 12.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság
Type of content
Competition