Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση21 Απριλίου 2022Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ημέρα της Ευρώπης

Η Ημέρα της Ευρώπης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

""
© European Union

Η Ημέρα της Ευρώπης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης το 2022, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φέτος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, δίνεται έμφαση στη φωνή των νέων για ένα καλύτερο μέλλον. Μάθετε τι συμβαίνει κοντά σας και λάβετε μέρος στις διάφορες δραστηριότητες για να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και πώς λειτουργεί. www.europeday.europa.eu/

 

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι αφιερωμένη στην ημέρα κατά την οποία ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρομπέρ Σουμάν, παρουσίασε τη Διακήρυξη Σουμάν, στις 9 Μαΐου 1950. Ο Σουμάν πρότεινε την ιδέα μιας πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. Η πρόταση αυτή οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, η οποία θεωρείται πλέον το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Πηγές

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Type of content
News