Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση11 Φεβρουαρίου 2024Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τον αριθμό 112

Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης

112 (emergency telephone number)

 

Γνωρίζετε ποιον θα καλέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Ευτυχώς, υπάρχει μόνο ένας αριθμός σε ολόκληρη την Ευρώπη που πρέπει να θυμάστε: το 112.  

Μπορείτε να καλέσετε το 112 από οποιοδήποτε τηλέφωνο, οπουδήποτε στην Ευρώπη, εντελώς δωρεάν. Η κλήση σας θα απαντηθεί από εκπαιδευμένους χειριστές, οι οποίοι μπορούν να μιλήσουν στην εθνική γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεστε και οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή να τη διαβιβάσουν στην αρμόδια υπηρεσία αυτής της χώρας. Ανησυχείτε ίσως ότι μπορεί να ξεχάσετε τον αριθμό που πρέπει να καλέσετε; Απλά να θυμάστε, 1+1=2 (112)! 

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα για τον αριθμό 112, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου (11/2), γιορτάζουμε όλη τη σκληρή δουλειά και τον συντονισμό που επιτρέπει την τηλεφωνική υπηρεσία 112 να είναι αποτελεσματική και που κάνει δυνατή την απρόσκοπτη σύνδεση για όλους τους ευρωπαίους πολίτες, διατηρώντας την ασφάλειά μας. 

Χάρη στο 112, αν βρεθείτε ποτέ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ένας αξιόπιστος, ασφαλής και ευκολομνημόνευτος αριθμός που μπορείτε να καλέσετε. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Φεβρουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Type of content
News