Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Tudósítás2024. február 11.Kommunikációs Főigazgatóság

A 112-es hívószám európai napja

Európa segélyhívószáma

112 (emergency telephone number)

 

Ön vajon tudja-e, kit kell hívnia sürgős beavatkozást igénylő helyzetekben? Szerencsére létezik egy szám, melyet bárhol Európában hívni lehet: ez a 112-es segélyhívószám.  

A 112-t Európában bárhonnan, bármely telefonról lehet hívni, teljesen ingyenesen. A segélyhívásokat képzett munkatársak fogadják, akik beszélik a hívásindítás helye szerinti ország nyelvét. A hívást fogadó szolgálat vagy saját maga foglalkozik a segélykérő ügyével, vagy továbbítja azt az adott ország illetékes szerveinek. Attól tart, nem fog emlékezni a számra? Próbálja megjegyezni így: 1+1=2 (112)! 

A 112-es hívószám európai napját minden év február 11-én tartjuk. Ezen a napon ünnepeljük mindazt az odaadó munkát és alapos koordinációt, amelynek eredményeképpen az egységes 112-es telefonszámon hívható segélyszolgálat Európa-szerte gyorsan és zökkenőmentesen gondoskodik mindannyiunk biztonságáról. 

Ne feledje tehát: ha bármikor vészhelyzetbe kerül, és sürgős segítségre van szüksége, tárcsázza a megbízható és könnyen megjegyezhető 112-es segélyhívószámot! 

Leírás

Közzététel dátuma
2024. február 11.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság
Type of content
News