- Åldersgrupp
- 12 till 15 år
- Ämne
- Typ av material
Detta utbildningsmaterial har utvecklats för högstadielärare och högstadieelever (14–15-årsåldern). Dess syfte är att ge lärare stöd för att organisera diskussioner i klassrummet för att på ett effektivt sätt behandla könsstereotyper baserat på transportsektorn som exempel. Utöver högstadielärare kan detta utbildningsmaterial även användas av skolledare samt studie- och yrkesvägledare för att utmana könsstereotyper i skolan där en miljö utan stereotyper kan lägga en stabil grund så att barnen kan växa upp i frihet och utveckla vars och ens unika intressen och talanger. Utöver ovannämnda målgrupper uppmuntras även lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare att prata om arbetet med utbildningsmaterialet med elevernas föräldrar när så är möjligt.
Om samma ämne
Detta utbildningsmaterial har utvecklats för lågstadielärare och lågstadieelever (6–7-årsåldern). Dess syfte är att ge lärare stöd för att organisera diskussioner i klassrummet för att på ett effektivt sätt behandla könsstereotyper baserat på transportsektorn som exempel.
Det här undervisningsmaterialet ger lärarna praktisk vägledning om utställningen ”Art in Democracy”.
I det här temat undersöker vi några av de mest framträdande kategorierna i det vittomfattande begreppet mänskliga rättigheter och tittar på kopplingar...
Dina personuppgifter skyddas genom EU:s nya dataskyddslagstiftning (GDPR).
Vill dina elever vara med och förändra världen? Undervisningsmaterialet ”EU-demokrati i praktiken” uppmuntrar eleverna att engagera sig i EU-frågor genom fyra interaktiva lektioner om demokrati i EU och det europeiska medborgarinitiativet.
Jämställdheten inom EU har nått långt, men pandemin riskerar att drabba den hårt. Se vår video över några milstolpar.
EU-kommissionen lägger fram sin första strategi för att skydda och stödja alla barn oavsett deras bakgrund, ursprung, sociala status eller uppehållsst...
2018 fyllde EU:s tullunion 50 år!