
Det uppskattas att nästan hälften av alla flyktingar från Ukraina är barn i skolåldern. En ordnad skolgång kommer att minska deras oro, skapa stabilitet och normala förhållanden i deras liv och ge dem framtidshopp.
Här finns artiklar och resurser som stöd för integrationen av unga ukrainska flyktingar i utbildningssystemen i EU:s medlemsstater och Erasmus+ länder.
Denna ettåriga resa av diskussioner, debatter och samarbete mellan medborgare och politiker om Europas framtid kulminerade i en rapport som lades fram den 9 maj för ordförandena för EU:s institutioner. Rapporten innehåller 49 förslag och mer än 320 åtgärder med konkreta mål. Det är nu upp till Europaparlamentet, Europeiska rådet och Europeiska kommissionen att följa upp rapporten, var och en inom sitt eget behörighetsområde.

E-twinning är det största skolnätverket i Europa. Det är en plattform där lärare kan samarbeta i olika projekt med skolor från olika länder. Här finns också webbseminarier, tävlingar och andra evenemang. Det finns flera verktyg för fortbildning och medlemmarna kan få utmärkelser för sina projekt genom kvalitetsmärkning och eTwinning-utmärkelser.

School Education Gateway är en plattform för lärare, rektorer, beslutsfattare, experter och andra som jobbar inom skolan. Förutom nyheter och olika material finns här en Teacher Academy som erbjuder kurser för lärare, även på nätet.
Det finns också ett avsnitt om Erasmus+ som erbjuder flera möjligheter för dig som vill undervisa utomlands.
Undervisa i särskilda ämnen
Vill du få tips från kollegor om hur man undervisar i ett visst ämne?
Här är några länkar för dig:
- Motverka radikalisering – RAN-nätverket
- Naturvetenskap – Scientix