- Åldersgrupp
- 12 till 15 år
- Ämne
- Typ av material
I det här temat undersöker vi några av de mest framträdande kategorierna i det vittomfattande begreppet mänskliga rättigheter och tittar på kopplingarna och krockarna mellan rättigheter och skyldigheter. Med hjälp av nutida och historiska exempel från Europa och hela världen guidas de studerande runt i detta ämne och uppmuntras att ta ställning till komplexa etiska scenarier. Ämnena som tas upp är bland annat respekten för andra människors rättigheter, konflikten mellan kulturella sedvänjor och mänskliga rättigheter samt frågan om det under några omständigheter kan vara befogat att sätta rättigheter ur spel.
Om samma ämne
Detta utbildningsmaterial har utvecklats för lågstadielärare och lågstadieelever (6–7-årsåldern). Dess syfte är att ge lärare stöd för att organisera diskussioner i klassrummet för att på ett effektivt sätt behandla könsstereotyper baserat på transportsektorn som exempel.
Det här undervisningsmaterialet ger lärarna praktisk vägledning om utställningen ”Art in Democracy”.
Dina personuppgifter skyddas genom EU:s nya dataskyddslagstiftning (GDPR).
Vill dina elever vara med och förändra världen? Undervisningsmaterialet ”EU-demokrati i praktiken” uppmuntrar eleverna att engagera sig i EU-frågor genom fyra interaktiva lektioner om demokrati i EU och det europeiska medborgarinitiativet.
Jämställdheten inom EU har nått långt, men pandemin riskerar att drabba den hårt. Se vår video över några milstolpar.
EU-kommissionen lägger fram sin första strategi för att skydda och stödja alla barn oavsett deras bakgrund, ursprung, sociala status eller uppehållsst...
2018 fyllde EU:s tullunion 50 år!
Den här barnvänliga versionen av EU:s strategi för barns rättigheter (planen) har producerats i samarbete med barn.