Skip to main content
Learning corner

Nyheter och tävlingar

Filtrera efter

Nyheter och tävlingar
(97)

RSS
Visar resultat 1–20
  • Nyhetsartikel

Var med och fira Europadagen

Europadagen, som firas den 9 maj varje år, är ett tillfälle för alla i Europa att fira fred och enighet över hela kontinenten.

  • Nyhet

Läs en bok!

Den 27 mars firas Europeiska författares dag, ett initiativ som EU-kommissionen startat för att få fler unga att läsa böcker och upptäcka vår rika europeiska litteratur.

  • Nyhet

112: EU:s nödnummer

Den 11 februari firas 112-dagen! Passa på och lär barnen att de ska ringa 112 för att få hjälp i en akut nödsituation – i alla EU-länder. 112 är lätt ...

  • Nyhet

Internationella utbildningsdagen 2023

Sedan 2018 firas den internationella utbildningsdagen i hela världen den 24 januari. Utbildningsdagen infördes av FN för att uppmärksamma utbildningens roll för fred och utveckling.

  • Nyhetsartikel

Sveriges ordförandeskap i EU

Du vet kanske att EU-länderna turas om att vara ordförande i EU:s ministerråd ett halvår i taget. Nu har turen kommit till Sverige som tog över ordförandeklubban den 1 januari 2023.

Sverige ingår också i en trio med de två tidigare ordförandeländerna Frankrike och Tjeckien, som var ordförande under första respektive andra halvåret 2022.

  • Nyhet

Europeiska historiens hus behöver din hjälp!

Fem år efter ha öppnat sina dörrar för allmänheten vill Europeiska historiens hus ta fram nytt, aktuellt och spännande undervisningsmaterial för lärare i EU.

  • Nyhet

Skolbussar till ukrainska barn

EU-kommissionen uppmanar offentliga och privata aktörer i och utanför EU att gå samman och visa solidaritet genom att donera bussar så att de ukrainska barnen kan återvända till skolan på ett säkert sätt.

  • Nyhet

Ditt Europa, din mening!

Var med på evenemanget Ditt Europa, din mening! som anordnas av Europeiska ekonomiska och sociala kommittén den 23–24 mars 2023. Utbyt idéer på engelska med elever och lärare från 34 länder under ett spännande och interaktivt evenemang.

  • Nyhet

Expertiment för klassrummet

EU-kommissionen ger dig en sällsynt möjlighet att ta fram undervisningsmaterial tillsammans med en forskare eller expert inom ditt ämne.

  • Nyhet

Europaåret för ungdomar pågår fortfarande!

Europaåret för ungdomar går mot sitt slut, men du har fortfarande några månader på dig att dra nytta av det. Det är ett särskilt år med fokus på inkludering: Målet är att hjälpa alla unga att bli aktiva och engagerade medborgare.