Gå direkt till innehållet
Learning corner

Nyheter och tävlingar

Filtrera efter

Nyheter och tävlingar
(123)

RSS
Visar resultat 1–20
""
  • Nyhetsartikel

Barns roll i demokratin

Genom EU-plattformen för barns delaktighet har många barn berättat för oss att demokratiskt deltagande är en viktig fråga. Därför ber vi dem nu att berätta mer i en webbenkät som finns på alla EU-språk.

112 (emergency telephone number)
  • Nyhet

Europeiska 112-dagen

Vet du vem du ska ringa i en nödsituation? Du behöver bara komma ihåg ett enda nummer: 112.  

Young people working in groups and speaking into a microphone
  • Nyhetsartikel

Första året med EU:s plattform för barns deltagande

EU:s plattform för barns deltagande är ett säkert forum för barn och tonåringar där de kan uttrycka sina åsikter i frågor som påverkar dem och bidra till EU:s beslutsprocess. Läs om några av plattformens aktiviteter under 2023.

  • Nyhet

Internationella utbildningsdagen 2024

Den 24 januari firas den internationella utbildningsdagen runt om i världen. Utbildningsdagen infördes av FN 2018 för att uppmärksamma utbildningens roll för fred och utveckling.

""
  • Nyhetsartikel

Europeiska Karlspriset för ungdomar

Är du bosatt i EU, i åldern 16–30 år och arbetar med ett projekt som bidrar till att förändra Europa? Då kan du bli nästa vinnare...

""
  • Nyhet

Belgien tar över ordförandeskapet i EU

Visste du att EU byter ordförandeland i ministerrådet varje halvår? Mellan den 1 januari och den 30 juni 2024 är det Belgien som har denna viktiga roll.

""
  • Nyhet

Ditt Europa, din mening! Nytt evenemang inför EU-valet

Evenemanget ”Ditt Europa, din mening!” är tillbaka med särskilt fokus på valet till Europaparlamentet. Du som är mellan 18 och 25 år och ska rösta i EU-valet för första eller andra gången nästa år kan ansöka om att få delta.

""
  • Nyhet

Internationella barndagen

Den 20 november firas Internationella barndagen. Det är ett tillfälle att uppmuntra till samhörighet mellan barn i hela världen och förbättra barns välfärd.