- Aldersgrupper
- 15 år og derover
- Emne
- Borgerrettigheder
- Om EU
- EU's historie
- EU-lovgivningen og EU's institutioner
- Materialetype
Vil dine elever være med til at ændre verden? Den nye værktøjskasse "EU's demokrati i praksis" tilskynder de studerende til at spille en aktiv rolle i europæiske spørgsmål med fire interaktive lektioner om demokrati i EU og det europæiske borgerinitiativ.
Gennem undervisning, forskning, debat, projektarbejde og rollespil lærer eleverne, hvordan beslutningerne træffes i EU, hvordan de påvirker deres dagligdag, og hvordan det europæiske borgerinitiativ giver dem mulighed for at samarbejde med andre om at udforme EU's politik på områder, der betyder noget for dem.
Borgerinitiativet giver borgerne mulighed for at påvirke EU's politik ved at sætte emner på EU's dagsorden. Initiativet blev lanceret i 2012, og formålet med undervisningsmaterialet er at øge bevidstheden om det europæiske borgerinitiativ blandt gymnasieelever og vise dem, hvordan de kan udnytte deres demokratiske rettigheder og være aktive medborgere hele livet.
Om samme emne

Hvad er retsstatsprincippet? Hvad har det at gøre med sport? Hvordan kan kunst hjælpe med at forklare abstrakte begreber? Se vores serie på 6 animationer, der hjælper dig med at forstå, hvad retsstatsprincippet handler om ... samtidig med at du har sjovt! Animationerne findes på alle EU-sprog.

Denne pædagogiske værktøjskasse giver lærere praktisk vejledning til udstillingen Art in Democracy.

Denne børnevenlige udgave af EU’s strategi om børns rettigheder (planen) er udarbejdet i partnerskab med børnene selv.

Det europæiske sygesikringskort dækker lægebehandling i alle EU-lande, både i nødsituationer og hvis du har en allerede eksisterende sygdom.

I dette emne påtænkes der at undersøge nogle af de mest fremtrædende kategorier, der medtages i den brede definition af menneskerettigheder, og vurder...

Europa-Kommissionen fremlægger den første strategi for børns rettigheder for at sikre beskyttelse af og støtte til alle børn, uanset baggrund, oprinde...

I 2018 fejrede Den Europæiske Union 50-året for EU's toldunion.

Siden 2017 har EU-borgere, der rejser til et andet EU-land, ikke længere skullet betale roaminggebyrer for opkald, sms'er og surfing på deres mobiltel...