Skip to main content
Learning corner

Nyheder og konkurrencer

Filtrer efter

Nyheder og konkurrencer
(95)

RSS
Viser resultaterne 1 til 20
 • Meddelelse

Tag en bog!

27. marts er dagen for europæiske forfattere, som er et af Europa-Kommissionens tiltag til at få de yngre generationer i gang med at læse bøger og til at opdage mangfoldigheden i den europæiske litteratur.

 • Meddelelse

112: EU's nødnummer

Den 11. februar er 112-dag – en god lejlighed til at lære børnene, at de 24/7 kan ringe 112 for at få fat i redningstjenesterne hvor som helst i EU. 1...

 • Meddelelse

Sammen for et bedre internet

Børn og unge fortjener et IT-miljø, hvor de i sikkerhed både kan være skabende, kan engagere sig i det, der interesserer dem, og trygt kan dele indhol med andre.

 • Meddelelse

Den internationale uddannelsesdag 2023

Den 24. januar fejres den internationale uddannelsesdag overalt i verden. Denne årlige begivenhed blev indført af FN's Generalforsamling i 2018 for at sætte fokus på den rolle, som uddannelse spiller for fred og udvikling.

 • Nyhedsartikel

Sveriges EU-formandskab

Måske ved du allerede, at formandskabet for Den Europæiske Union (EU) varetages af EU-medlemsstaterne på skift. Siden den 1. januar har det været Sveriges tur til at varetage dette formandskab.

Men vidste du, at Sverige danner en trio med de to lande, som det efterfølger?

 • Nyhedsartikel

Et stort fremskridt for Kroatien

Siden 1. januar 2023 består eurozonen af 20 lande; Kroatien hører nu til blandt de EU-lande, der bruger euroen som valuta.

 • Meddelelse

Skolebusser til ukrainske børn

Europa-Kommissionen opfordrer offentlige og private enheder i og uden for EU til at forene deres kræfter og vise solidaritet ved at donere de busser, der er nødvendige for at kunne bringe ukrainske børn sikkert tilbage i skolen.

 • Meddelelse

Dit Europa, din mening!

Kom med til Dit Europa, din mening!, som afholdes af Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg i Bruxelles den 23.-24. marts 2023. Her kan I udveksle idéer på engelsk med elever og lærere fra 34 lande ved et spændende og interaktivt arrangement.

 • Meddelelse

Expertiment til klasseværelset

Europa-Kommissionen giver dig og din klasse en enestående mulighed for at samarbejde med en forsker eller en anden ekspert på dit fagområde om at udvikle undervisningsmateriale.

 • Meddelelse

Det europæiske år for unge: det er endnu ikke for sent!

Det europæiske år for unge er ved at udløbe, men du har stadig nogle måneder til at få fordel af det. Et særligt år med hovedvægt på inklusion: hjælp alle unge med at blive aktive og engagerede medborgere.

 • Meddelelse

Tjekkiet overtager formandskabet for EU

Fra den 1. juli er det Tjekkiets tur til at have formandskabet. Landet har fastsat 5 prioriteter, som EU bør fokusere på i de kommende måneder, under sloganet "Europa som en opgave – nytænkning, genopbygning, genstart":