Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Learning corner
Ανακοίνωση10 Ιανουαρίου 2022Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας1' χρόνος ανάγνωσης

Η Γαλλία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ

""
© European Union

Κάθε έξι μήνες, ένα διαφορετικό κράτος μέλος της ΕΕ αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τις συνόδους των ηγετών των κρατών μελών και υποδεικνύει τους τομείς στους οποίους θα επιθυμούσε να σημειώσει πρόοδο η ΕΕ. Από την 1η Ιανουαρίου, την Προεδρία θα αναλάβει η Γαλλία.
Με το σύνθημα «Ανάκαμψη, Ισχύς, Συμμετοχικότητα», η Γαλλία θέτει τους εξής στόχους:
- την ανάκαμψη και την ενίσχυση της οικονομίας ώστε να μπορέσει η Ευρώπη να επιτύχει την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση·
- την ισχύ για την προάσπιση και την προώθηση των αξιών και των συμφερόντων μας·
- τη συμμετοχικότητα για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος: μέσα από τον πολιτισμό, τις κοινές μας αξίες, την κοινή μας ιστορία.

Η Γαλλία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή, θα έχει επίσης μια μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσει τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, και να δρομολογήσει το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Γαλλία, λάβετε μέρος στο παιχνίδι «Η ΕΕ: τι ακριβώς είναι;» και διαβάστε το φυλλάδιο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση — Στοιχεία και αριθμοί»

Περισσότερες πληροφορίες για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Type of content
  • News