Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Tudósítás2023. december 12.Kommunikációs FőigazgatóságOlvasási idő: 1 perc

Your Europe, Your Say! (A Te Európád, a Te szavad!) – felkészülés az európai választásokra

Ismét sor kerül a „Your Europe, Your Say!” (A Te Európád, a Te szavad!) elnevezésű ifjúsági plenáris ülésre, melynek ezúttal az európai választások adnak különleges aktualitást. Az eseményen való részvételre olyan 18–25 éves fiatalok jelentkezését várjuk, akik jövőre első vagy második alkalommal fognak szavazni az európai választásokon.

""

A rendezvény elő fogja segíteni, hogy EU-szerte a fiatalok jobban elköteleződjenek az európai értékek (aktív polgári szerepvállalás, részvételi demokrácia stb.) mellett.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) 2024. március 6-án, Brüsszelben rendezi meg az ülést. A felszólalók angolul tárhatják ötleteiket az Európai Unió területéről és más országokból is érkező fiatalok elé. A résztvevők megvitatják az elképzeléseket, majd ajánlásokat fogalmaznak meg a témában. Az ülés részét képezi az EGSZB választások előtti tevékenységeinek, és adalékkal szolgál az EGSZB európai választásokról szóló állásfoglalásához.

Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a fiataloknak arra, hogy változatos környezetben közelebbről is megismerkedjenek az EU működésével, és plenáris vitákon vegyenek részt. Jelentkezési határidő: december 31. További információk

 

 

 

 

Leírás

Közzététel dátuma
2023. december 12. (Legutóbbi frissítés: 2023. november 16.)
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság