Ugrás a fő tartalomra
Learning corner

Art in Democracy – oktatási segédlet

Korcsoport
15 éven felüliek
Témakör
Az Európai UniórólA polgárok jogaiCultureAz EU jogszabályai és intézményeiAz EU történeteUniós országokÁlhírek és dezinformáció
A segédanyag típusa
Oktatócsomag

2024 júniusában ismét európai parlamenti választások lesznek. Ennek apropójából érdekes lehet a diákoknak elgondolkodni arról, mi is a demokrácia, és mit jelent személyesen számukra. Ha a művészet szemszögéből tekintünk Európára és a demokratikus értékekre, esztétikai ismérvek mentén és „cselekedve tanulás” révén közelíthetjük meg a témát. A művészi kifejezés gondolkodásra és elköteleződésre sarkallhatja a diákokat, és megkönnyítheti az osztálytermi beszélgetéseket.

További anyagok ugyanebben a témában

Hands holding signs with cross and checkmark
  • Highlighted

Kvíz az egységes piacról

Az EU egységes piaca lehetővé teszi, hogy az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a személyek szabadon mozogjanak a tagállamok között. Tesztelje tudását!

Yooki
  • Highlighted

„Juki és az Erdei Unió” oktatócsomag

Szeretné, ha tanulói megismerkednének az Európai Unióval, de úgy érzi, a téma túl összetett számukra? Mutassa be nekik Jukit, a szentjánosbogarat és barátait!

toolkitforteachersdisinfo.jpg

A dezinformáció azonosítása és leküzdése

A hamis információk villámgyorsan terjednek az interneten, amint azt a világjárvány kapcsán is megtalapasztalhattuk. Ennek az eszköztárnak a segítségével a középiskolai tanárok segíthetik diákjaikat, hogy meg tudják különböztetni a világhálón az álhíreket a valós információkról.