- Leeftijdsgroep
- 15 jaar en ouder
- Onderwerp
- Type materiaal
Dit pakket met pedagogisch materiaal biedt leerkrachten een praktische handleiding voor de tentoonstelling Art in Democracy. Naast een tijdelijke fysieke tentoonstelling is al het materiaal ook altijd online beschikbaar. De verstrekte informatie gaat uit van een meer algemene benadering, zodat zij kan worden aangepast aan de onderwijscontext op internationaal niveau die van land tot land verschilt.
Het pakket bestaat uit verschillende delen, namelijk:
- specifieke informatie over hoe de zeven geselecteerde onderwerpen en de afzonderlijke kunstwerken van de tentoonstelling zich verhouden tot het overkoepelende thema democratie met een „lerarenhoek” die een aantal praktische ideeën geeft voor eigen creaties van leerlingen;
- ideeën voor het gebruik van de interviews die sommige deelnemende kunstenaars hebben gegeven over hun werk in de tentoonstelling;
- een concreet lesplan op basis van een methodologie volgens democratische beginselen en met een verscheidenheid aan activiteiten die gemakkelijk in de klas kunnen plaatsvinden.
- een aanvullende bronnenlijst voor meer informatie over de EU, de Europese verkiezingen van 2024 en links naar verwante werken uit de kunstgeschiedenis.
Meer over dit onderwerp
Deze toolkit is ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs en de jonge basisschoolleerlingen (6-7 jaar). De toolkit is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het organiseren van discussies in de klas waarbij genderstereotypen daadwerkelijk worden aangepakt, gebaseerd op het voorbeeld van de transportsector.
De interne markt, die meer dan 25 jaar geleden is opgericht, zorgt voor meer groei en banen. Dat is goed voor Europese burgers én bedrijven.
Je persoonlijke gegevens worden nu beschermd dankzij de AVG, de nieuwe Europese algemene verordening gegevensbescherming.
Dit thema behandelt de belangrijkste categorieën rechten die onder het overkoepelende begrip "mensenrechten" vallen en laat de leerlingen nadenken ove...
Het lesmateriaal Europe@school - Actieve lessen over de Europese Unie is ontwikkeld om in de klas over de EU te leren.
Dit verhaal gaat over een meisje dat voor het eerst naar school gaat in een nieuw land en er de plaatselijke taal leert door middel van immersie.
Sinds 2017 betalen EU-burgers als ze in een ander EU-land bellen, sms’en en mobiel surfen, niet meer dan in eigen land.
Ontdek hoe de EU films, tv-series, videogames, opleidingsprogramma’s, bioscopen en nog veel meer ondersteunt.