- Ikäryhmä
- Yli 15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
Tässä opetusmateriaalipaketissa on opettajille suunnattua käytännön tietoa Art in Democracy -näyttelystä. Näyttelyyn voi tutustua paikan päällä Brysselissä ja Strasbourgissa, mutta kaikki aineisto on saatavilla myös verkossa. Materiaalipaketin tiedot ovat melko yleisluonteisia, jotta niitä voidaan käyttää eri maiden ja eri opetussuunnitelmien erilaisiin tarpeisiin.
Materiaalipaketti on jaettu useaan osaan, joihin sisältyy mm.
- tietoa siitä, miten valitut seitsemän aihetta ja näyttelyn yksittäiset taideteokset liittyvät demokratian yleisteemaan; opettajille annetaan käytännön vinkkejä siitä, miten oppilaat voivat luoda omia teoksiaan aiheesta
- ohjeita siitä, miten opettajat voivat hyödyntää taiteilijoidenhaastatteluja, joissa he kertovat teoksistaan
- konkreettinen tuntisuunnitelma, jonka avulla aiheeseen tutustutaan käytännönläheisesti demokraattisen keskustelun keinoin ja luokassa toteutettavien tehtävien avulla
- linkkejä erilaisiin lisäresursseihin, josta saa lisätietoa EU:sta ja vuonna 2024 pidettävistä Euroopan parlamentin vaaleista, sekä aiheeseen liittyviä esimerkkejä taidehistoriasta.
Lisää tästä aiheesta
Työkalupakki on tarkoitettu perusopetuksen alaluokkien opettajille ja 6–7-vuotiaille oppilaille. Sen tarkoituksena on tukea opettajia järjestämään luokassa keskusteluita, joissa puututaan sukupuolistereotypioihin ja käytetään esimerkkinä liikenne- ja kuljetusalaa.
Sisämarkkinat perustettiin yli 25 vuotta sitten, ja siitä alkaen ne ovat helpottaneet EU-kansalaisten elämää ja yritysten toimintaa sekä luoneet kasvu...
Sukupuolten tasa-arvo on parantunut EU:ssa paljon, mutta koronapandemia uhkaa kehityskulkua. Katso videolta, mitä merkkipaaluja EU:ssa on saavutettu!
Tämän tietokilpailun aiheena on Euroopan historia. Ohjaa avaruusalus oikeaan vastaukseen mutta varo meteoriitteja.
Oppimispaketti Europe@school – Tietoa ja tehtäviä Euroopan unionista tuo EU:n koululuokkaan.
Tämä tarina kertoo pienestä tytöstä, joka aloittaa koulun vieraassa maassa ja oppii maan kielen kielikylpymenetelmällä.
- Highlighted
Ohjeistuksessa on otettu huomioon sekä pedagoginen näkökulma että käytännön kysymykset. Kuinka saada nuoret kiinnostumaan faktojen tarkistuksesta ja kehittää heidän kriittistä ajatteluaan? Miten disinformaation levittäjät hyödyntävät nykyteknologiaa? Miten syväväärennökset voi tunnistaa?
Neljän nuoren kokemuksia Erasmus+ -ohjelman nuorisovaihtohankkeesta Tortonassa Italiassa.