- Åldersgrupp
- Upp till 9 år9 till 12 år15+12 till 15 år
- Ämne
- It-samhälletMedborgarnas rättigheter
- Typ av material
- Webbplats

Projektet IdeasPowered@School har tagit fram en mängd undervisningsmaterial om immateriella rättigheter för lärare och elever i alla åldrar. Materialet finns på alla EU-språk.
Med det här projektet vill EU:s immaterialrättsmyndighet få alla skolor att uppmuntra kreativitet, innovation, entreprenörskap och digitala färdigheter samtidigt som eleverna lär sig mer om immateriella rättigheter.
Du hittar det material som finns på ditt språk genom att klicka på knappen ”All languages” och välja ditt språk i listan på sidan med undervisningsmaterial.
Om samma ämne
- Highlighted
Etiska riktlinjer för lärare om användningen av artificiell intelligens (AI) och data vid undervisning och inlärning
De här riktlinjerna ska hjälpa lärare att förstå vilken potential användningen av AI-applikationer och data har inom utbildningen och öka medvetenheten om eventuella risker.
Den artificiella intelligensens utveckling
Vi bjuder in dig till att se på artificiell intelligens ur ett annat perspektiv. I den här videon får du se genom dans hur livet möter tekniken, vilke...
Den tecknade serien DIGITALA FORSKNINGSRESANDE
Möt Helena, Klaus, Kasia, Enzo och Marion – våra ”DIGITALA FORSKNINGSRESANDE” som reser runt i Europa för att se hur det går med digitaliseringen.
Geoblockering och näthandel
Företagen måste ge kunderna samma tillgång till varor och tjänster, oavsett var i EU de befinner sig. Olika geografiska begränsningar, så kallad geobl...
Hej då till roamingavgifter
Sedan 2017 betalar du inga extra roamingavgifter när du använder mobilen i ett annat EU-land. Du kan ringa, sms:a och surfa precis som hemma.
Kodning
Gratis resurser på 29 språk för lärare som vill undervisa om kodning och datalogiskt tänkande. Materialet vänder sig till elever i alla åldrar och hjä...
- Highlighted
Rättsakten om digitala marknader
Vilka är de digitala ”grindvakterna” och varför behöver kommissionen reglera dem?
- Highlighted
Riktlinjer för lärare och utbildare om hur man bekämpar desinformation och underlättar digital kompetens genom utbildning
De här riktlinjerna ger svar på många frågor: Hur får vi unga människor att intressera sig för faktagranskning och kritiskt tänkande? Hur används digital teknik för att sprida desinformation? Hur kan vi identifiera deepfake?