Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Tudósítás2023. szeptember 14.Kommunikációs FőigazgatóságOlvasási idő: 1 perc

Már lehet jelentkezni a fiataloknak szóló uniós fordítási versenyre!

Verseny az Európai Unió legkiválóbb fiatal fordítóinak elismeréséért

""

Az uniós országok középiskolái már regisztrálhatnak a Juvenes Translatores („fiatal fordítók”) fordítási versenyre, melyet idén is meghirdetett az Európai Bizottság.

A versenyre online kerül sor november 23-én. A tanulók az EU minden tagállamában ugyanazon a napon készítik el fordításukat, tanáraik felügyelete mellett.

Azok az iskolák, amelyek szeretnék, hogy diákjaik összemérjék tudásukat és képességeiket európai kortársaikkal, online regisztrálhatnak a versenyre. Az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyikén lehet regisztrálni a határidő lejártáig, azaz 2023. október 16-én (közép-európai idő szerint) déli 12 óráig.

Regisztrálja Ön is iskoláját!

Kik vehetnek részt a versenyben?

A 2006-ban született középiskolás diákok.

Háttér-információk

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága 2007 óta minden évben megrendezi a Juvenes Translatores versenyt az Európai Unió középiskoláiban. A verseny ízelítőt ad a fiataloknak a hivatásos fordítók munkájából, felhívja figyelmüket a nyelvtanulás fontosságára, és az sem ritka, hogy a fordítói pálya iránt is felkelti bennük az érdeklődést. Évente közel 700 középiskola mintegy 3000 diákja vesz részt a megmérettetésben.

Juvenes translatores

Leírás

Közzététel dátuma
2023. szeptember 14.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság
Korcsoport
  • 15 éven felüliek
Type of content
  • Competition