- Ikäryhmä
- Yli 15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
Viime vuosina on nähty, miten nopeasti harhaanjohtava tai väärä tieto voi levitä verkossa. Tässä juuri päivitetyssä tietopaketissa on aineistoa, jota toisen asteen opettajat voivat hyödyntää medialukutaitojen opetuksessa. Kriittistä ajattelua voi harjoittaa aitojen esimerkkien ja ryhmätehtävien avulla. Keskustelua valheellisen tiedon tunnistamisesta herätellään muun muassa terveys- ja demokratia-aiheisilla esimerkeillä.
Lisää tästä aiheesta
- Highlighted
Tämän ohjekirjan tarkoituksena on auttaa opettajia ymmärtämään, mitä mahdollisuuksia ja riskejä liittyy tekoälyn ja datan käyttöön opetuksen ja oppimisen tukena.
Tässä opetusmateriaalipaketissa on opettajille suunnattua käytännön tietoa Art in Democracy -näyttelystä.
Miten EU suojelee sinua netissä? Digipalvelulain uusilla säännöillä pyritään tekemään internetistä oikeudenmukaisempi ja turvallisempi toimintaympäristö.
Tutustu Digiretkeilijöihin eli Helenaan, Klausiin, Kasiaan, Enzoon ja Marioniin, jotka kiertävät ympäri Eurooppaa selvittämässä, miten digitalisaatio etenee. Digitaalisuus avaa valtavasti uusia mahdollisuuksia.
- Highlighted
Ohjeistuksessa on otettu huomioon sekä pedagoginen näkökulma että käytännön kysymykset. Kuinka saada nuoret kiinnostumaan faktojen tarkistuksesta ja kehittää heidän kriittistä ajatteluaan? Miten disinformaation levittäjät hyödyntävät nykyteknologiaa? Miten syväväärennökset voi tunnistaa?
Tarvitsetko opetustyössäsi tilastoja? Tai haluatko oppia lisää tilastoista opintojasi varten? Tutustu Eurostatin sivuston Education corner -osioon.
Vähittäismyyjät eivät saa estää kuluttajia saamasta samoja tuotteita tai palveluita asuinpaikan perusteella. EU-lainsäädäntö kieltää tällaiset maarajo...
Vuodesta 2017 alkaen ei toiseen EU-maahan matkustavien ole tarvinnut enää maksaa roaming-maksuja puheluistaan, tekstiviesteistään eikä internetin käyt...