- Ikäryhmä
- Yli 15-vuotiaat
- Alle 9-vuotiaat
- 9–12-vuotiaat
- 12–15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
Tekoälyn hyödyntäminen opetuksessa ei ole enää vain kaukaista tulevaisuutta, vaan sitä käytetään jo esimerkiksi vieraiden kielten opiskelun tukena ja yksilöllisten opetus- ja opiskelumuotojen toteutuksessa. Tekoälyn avulla koulutusta voidaan siis kehittää monin tavoin, mutta perusteellista vaikutustenarviointia ei ole tehty. Asiaan liittyy myös monia eettisiä kysymyksiä.
Tässä ohjekirjassa annetaan konkreettisia esimerkkejä tekoälyn käytöstä koulutuksessa, avataan näkökulmia eettisiin vaatimuksiin ja esitellään koulutusalaa koskevia uusia osaamistarpeita ja keskeisiä käsitteitä.
Ohjeistusta voi hyödyntää opiskelijoiden kanssa oppitunneilla. Lisäksi opettajien toivotaan kannustavan myös kollegoitaan ja oppilaiden vanhempia tutustumaan ohjeisiin, sillä tekoäly on jo tullut osaksi opetusta ja opiskelua.
Lisää tästä aiheesta
Miten EU suojelee sinua netissä? Digipalvelulain uusilla säännöillä pyritään tekemään internetistä oikeudenmukaisempi ja turvallisempi toimintaympäristö.
Tutustu Digiretkeilijöihin eli Helenaan, Klausiin, Kasiaan, Enzoon ja Marioniin, jotka kiertävät ympäri Eurooppaa selvittämässä, miten digitalisaatio etenee. Digitaalisuus avaa valtavasti uusia mahdollisuuksia.
- Highlighted
Ohjeistuksessa on otettu huomioon sekä pedagoginen näkökulma että käytännön kysymykset. Kuinka saada nuoret kiinnostumaan faktojen tarkistuksesta ja kehittää heidän kriittistä ajatteluaan? Miten disinformaation levittäjät hyödyntävät nykyteknologiaa? Miten syväväärennökset voi tunnistaa?
EU:n eri alueita koskevat tilastotiedot valottavat eroja ja yhtäläisyyksiä EU-maiden välillä ja yksittäisten maiden sisällä. Tämän interaktiivisen julkaisun avulla voi tarkastella erilaisia tilastollisia indikaattoreita, esimerkiksi väestöä, terveydenhuoltoa, koulutusta ja ympäristöä ja tehdä vertailuja.
Vähittäismyyjät eivät saa estää kuluttajia saamasta samoja tuotteita tai palveluita asuinpaikan perusteella. EU-lainsäädäntö kieltää tällaiset maarajo...
Vuodesta 2017 alkaen ei toiseen EU-maahan matkustavien ole tarvinnut enää maksaa roaming-maksuja puheluistaan, tekstiviesteistään eikä internetin käyt...
Miten ihmiset määrittävät identiteettinsä? Mitä identiteettiä määrittävät tekijät voisivat olla? Identiteetti muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Samalla ...
Maksutonta aineistoa koodauksen ja laskennallisen ajattelun opetukseen. Aineistoa on saatavilla kaikenikäisille opiskelijoille 29 kielellä. Hauskat te...