Ugrás a fő tartalomra
Learning corner
Sajtócikk2023. január 5.Kommunikációs FőigazgatóságOlvasási idő: 1 perc

Horvátország nagy lépést tesz előre

2023. január 1-je óta az euróövezetet 20 ország alkotja: ettől a dátumtól kezdődően Horvátország is azok közé az uniós országok közé tartozik, melyek hivatalos fizetőeszköze az euró.

Croatian euro coins 

2023. január 1-je óta az euróövezetet 20 ország alkotja: ettől a dátumtól kezdődően Horvátország is azok közé az uniós országok közé tartozik, melyek hivatalos fizetőeszköze az euró. Ismerje meg a Horvátország által kibocsátott új euróérméket!

Ugyanezen a napon Horvátország egyben a schengeni térséghez is csatlakozott. Az ehhez az övezethez tartozó másik 26 ország (22 EU-tagállam* és négy nem uniós ország**) állampolgáraihoz hasonlóan az idei évtől kezdve Horvátország állampolgárainak sem kell felmutatniuk az útlevelüket, amikor a térségen belül egyik országból a másikba utaznak.

Ha szeretne többet megtudni a schengeni térségről, létrejöttének történetéről és előnyeiről, ajánljuk figyelmébe ezt a webhelyet.

*Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia

*Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc

 

Leírás

Közzététel dátuma
2023. január 5.
Szerző
Kommunikációs Főigazgatóság